A furat o maşină de război ca să o vândă la fier vechi

Ultima actualizare:

    Proprietarul a achiziţionat  Haflingerul cu 2.000 €, a  mai „echipat-o” cu 15.000 €
Proprietarul a achiziţionat Haflingerul cu 2.000 €, a mai „echipat-o” cu 15.000 €

Chiar dacă hoţii preferă BMW-uri, Mercedes-uri sau Audi, un tânăr a vrut să fure o maşină de epocă, unicat în România. Şi nu oricum, ci … împinsă! Culmea, avea de gând s-o ducă la fier vechi!

Nu că i-ar fi făcut cu ochiul modelul de război, Steyr Puch Haflinger 4x4, care valorează în jur de 10.000 €, ci i-a atras atenţia aspectul.

Fiind decapotabilă, părea foarte uşor de demontat. Aşa că sâmbătă, pe la ora 4.00, hoţul a trecut la fapte. Şi-a pus o vestă reflectorizantă pe el, pentru a da impresia că-şi "tractează" maşina stricată şi a început s-o împingă spre o străduţă laterală, unde ar fi început demontarea vehiculului.

Vehiculul este îngrijit zilnic

simeon stalpnicul png

"A fost văzut de paznicii unei firme din zonă, care l-au imobilizat şi apoi au chemat poliţia. Apucase să meargă vreo 200 m. Iniţial, am crezut că-i băut şi aveam de gând să-l iert.Când mi-am dat seama că era conştient de fapta sa, l-am lăsat să răspundă în faţa legii", ne-a zis proprietarul Haflinger-ului, Caius Ionescu, care are maşina din 2000.

Maşina era parcată în faţa vilei

simeon stalpnicul png

A cumpărat-o cu un preţ foarte mic, dar i-au mai trebuit 15.000 € s-o aducă în stare de funcţionare. De atunci pleacă în concediu la volanul ei. "La munte, la mare, oriunde mă plimb cu «căluţul de munte». E un hobby", ne-a mai spus Ionescu.

Autovehiculul, donat de austrieci la Revoluţie

Fabricat în 1972, în Austria, şi folosit în război ca maşină utilitară, Haflinger-ul a ajuns în România sub formă de "ajutoare", la Revoluţie. Maşina este singura de acest tip din ţară. Statul a scos-o la licitaţie, iar acum se află la cel de-al treilea proprietar. Viteza maximă e de 80 km/oră, iar consumul e de 10 litri la sută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net