A început vaccinarea anti-COVID a pacienţilor internaţi în spitale din București și țară

18 mai 2021
article img
Peste 300 de spitale își vor putea imuniza anti Covid pacienții internați chiar și pentru o zi

A început vaccinarea anti-COVID a pacienţilor internaţi în spital, a anunțat dr. Oana Nicolescu, șefa DSP București. Este vorba despre 40 de spitale care își vor imuniza pacienții cu serul Johnson&Johnson sau Pfizer.

Oana Nicolescu, DSP București: „E vorba despre Pfizer sau Johnson”

"Încă de săptămâna trecută am avut rugămintea pentru fiecare spital să ne spună oportunitatea ca să reuşească a-şi vaccina propriii pacienţi, acest lucru s-a întâmplat şi în momentul de faţă aproximativ 40 de spitale şi-au dat acordul. De mâine (n.r.. - marţi) vor începe vaccinarea în spitale, pentru pacienţii pe care îi au”, a anunțat luni dr.Nicolescu.

”Ei au făcut deja un necesar de vaccin minim, au avut într-adevăr şi opţiune de a alege ce vaccin doresc şi noi am avut recomandarea de a primi un singur tip de vaccin pe spital, astfel încât să le fie mai uşor de gestionat, dar acolo unde este nevoie şi de două vaccinuri, fie că vor Johnson sau Pfizer, vor primi şi acest lucru”, afirmă medicul.

”Cu atât mai mult cu cât ei ajung cu o anumită patologie la un anumit medic, medicul ştie cu siguranţă ce este mai bine pentru pacient, şi, da, este oportun”, a argumentat medicul, adăugând: ”Feedback-ul din partea medicilor este unul bun şi chiar au salutat, pentru că vorbim de pacienţi cronici pe care îi au în evidenţă, şi fiecare îşi doreşte ca medic tot ceea ce este mai bun pentru pacientul lui, motiv pentru care au toată deschiderea pentru partea legată de vaccinare”.

”Este o opţiune a fiecăruia, şi vorbim atât de pacienţii care sunt internaţi în spitalizare continuă, cât şi despre pacienţii care vin în spitalizarea de zi. Dacă vorbim de spitalizarea de zi, practic stau un timp limitat şi astfel pot să se vaccineze cu un vaccin care nu necesită rapel, respectiv Johnson", a explicat Nicolescu.

article img
Valeriu Gheorghiță a anunțat începerea campaniei de vaccinare a pacienților internați în spitalele din București și țară

Valeriu Gheorghiță: „367 de spitale și-au dat acordul”

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare în românia a precizat că la nivel național s-au înscris peste 300 de spitale: „Din această săptămână s-a demarat campania de vaccinare în unitățile sanitare. Au fost configurate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor 322 de spitale la nivel național. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcționale, o parte din ele au în continuare centre de vaccinare active și sunt 124 de spitale noi, care au intrat în acest demers. Vorbim de circa 367 de spitale, ca număr total, publice, de stat, la nivel național”, a mai adăugat el.