A ├«nceput vaccinarea anti-COVID a pacien┼úilor interna┼úi ├«n spitale din Bucure╚Öti ╚Öi ╚Ťar─â

18 mai 2021
vaccinare medici de familie jpeg
Peste 300 de spitale ├«╚Öi vor putea imuniza anti Covid pacien╚Ťii interna╚Ťi chiar ╚Öi pentru o zi

A ├«nceput vaccinarea anti-COVID a pacien┼úilor interna┼úi ├«n spital, a anun╚Ťat dr. Oana Nicolescu, ╚Öefa DSP Bucure╚Öti. Este vorba despre 40 de spitale care ├«╚Öi vor imuniza pacien╚Ťii cu serul Johnson&Johnson sau Pfizer.

Oana Nicolescu, DSP Bucure╚Öti: ÔÇ×E vorba despre Pfizer sau JohnsonÔÇŁ

"├Änc─â de s─âpt─âm├óna trecut─â am avut rug─âmintea pentru fiecare spital s─â ne spun─â oportunitatea ca s─â reu┼čeasc─â a-┼či vaccina propriii pacien┼úi, acest lucru s-a ├«nt├ómplat ┼či ├«n momentul de fa┼ú─â aproximativ 40 de spitale ┼či-au dat acordul. De m├óine (n.r.. - mar┼úi) vor ├«ncepe vaccinarea ├«n spitale, pentru pacien┼úii pe care ├«i auÔÇŁ, a anun╚Ťat luni dr.Nicolescu.

ÔÇŁEi au f─âcut deja un necesar de vaccin minim, au avut ├«ntr-adev─âr ┼či op┼úiune de a alege ce vaccin doresc ┼či noi am avut recomandarea de a primi un singur tip de vaccin pe spital, astfel ├«nc├ót s─â le fie mai u┼čor de gestionat, dar acolo unde este nevoie ┼či de dou─â vaccinuri, fie c─â vor Johnson sau Pfizer, vor primi ┼či acest lucruÔÇŁ, afirm─â medicul.

ÔÇŁCu at├ót mai mult cu c├ót ei ajung cu o anumit─â patologie la un anumit medic, medicul ┼čtie cu siguran┼ú─â ce este mai bine pentru pacient, ┼či, da, este oportunÔÇŁ, a argumentat medicul, ad─âug├ónd: ÔÇŁFeedback-ul din partea medicilor este unul bun ┼či chiar au salutat, pentru c─â vorbim de pacien┼úi cronici pe care ├«i au ├«n eviden┼ú─â, ┼či fiecare ├«┼či dore┼čte ca medic tot ceea ce este mai bun pentru pacientul lui, motiv pentru care au toat─â deschiderea pentru partea legat─â de vaccinareÔÇŁ.

ÔÇŁEste o op┼úiune a fiec─âruia, ┼či vorbim at├ót de pacien┼úii care sunt interna┼úi ├«n spitalizare continu─â, c├ót ┼či despre pacien┼úii care vin ├«n spitalizarea de zi. Dac─â vorbim de spitalizarea de zi, practic stau un timp limitat ┼či astfel pot s─â se vaccineze cu un vaccin care nu necesit─â rapel, respectiv Johnson", a explicat Nicolescu.

image
Valeriu Gheorghi╚Ť─â a anun╚Ťat ├«nceperea campaniei de vaccinare a pacien╚Ťilor interna╚Ťi ├«n spitalele din Bucure╚Öti ╚Öi ╚Ťar─â

Valeriu Gheorghi╚Ť─â: ÔÇ×367 de spitale ╚Öi-au dat acordulÔÇŁ

Valeriu Gheorghi╚Ť─â, ╚Öeful campaniei de vaccinare ├«n rom├ónia a precizat c─â la nivel na╚Ťional s-au ├«nscris peste 300 de spitale: ÔÇ×Din aceast─â s─âpt─âm├ón─â s-a demarat campania de vaccinare ├«n unit─â╚Ťile sanitare. Au fost configurate ├«n Registrul Electronic Na╚Ťional al Vaccin─ârilor 322 de spitale la nivel na╚Ťional. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare func╚Ťionale, o parte din ele au ├«n continuare centre de vaccinare active ╚Öi sunt 124 de spitale noi, care au intrat ├«n acest demers. Vorbim de circa 367 de spitale, ca num─âr total, publice, de stat, la nivel na╚ŤionalÔÇŁ, a mai ad─âugat el. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg