A înotat 24 de ore pentru un îngeraş

image
Gabriel a terminat cursa vieţii lui după un efort colosal. El a strâns peste 6.200 de lei Fotografii: Centrul de recuperare Delfinul (Galaţi)

Un tânăr gălăţean a reuşit o performanţă greu de egalat. El a înotat 24 de ore pentru a ajuta o fetiţă de un an şi trei luni, care suferă de o boală gravă. Însă, mai presus de orice, Gabriel Drăghici ne-a arătat tuturor că dragostea pentru oameni poate înfăptui minuni.

Întreg oraşul Galaţi vuieşte după ce un om cu suflet mare şi plămâni de fier a reuşit ceea ce părea imposibil pentru un pământean. Gabriel Drăghici (37 de ani), un tânăr care îmbină munca de birou cu maratoanele internaţionale, a înotat 24 de ore aproape fără oprire pentru a strânge banii necesari tratării în străinătate a Evelinei Dicu, o fetiţă de un an şi trei luni. Micuţa suferă de fibroză chistică, o boală genetică incurabilă ce afectează plămânii şi sistemul digetiv, dar a cărei evoluţie poate fi stopată în clinicile din SUA.

Însă, tratamentul costă 10.000 de dolari pe lună, bani pe care familiea fetiţei nu-i are. Din dragoste nemărginită pentru copii, Gabriel a intrat în bazinul complexului Delfinul din Galaţi sâmbătă la ora 12.00 şi a început cursa vieţii lui. Sute de curioşi i-au privit de pe margine lupta cumplită cu apa rece ca gheaţa, cu frigul de afară şi cu oboseala. Nici măcar ploaia nu l-a putut alunga din bazinul său, ci a înotat pe spate ţinând o umbrelă în mână. Din când în când a oprit la marginea bazinului ca să bea apă sau să-şi sărute propria fiică, pe Ziais, care l-a susţinut încontinuu de pe margine. Duminică (13 septembrie), la ora 12.00, la 24 de ore de la prima bătaie în apă, Gabriel a ieşit din bazin în uralele a sute de susţinători. Reuşise să readucă speranţa în sufletul tuturor celor care credeau că aceasta îi părăsise. Părinţii micuţei Evelina au nevoie în continuare de un miracol. Ei încă speră că-şi vor vedea fiica crescând. Fiecare dintre noi poate ajuta ca visul lor să se împlinească, donând orice sumă pe site-ul evelinainvingemucoviscidoza.galantom.ro.

Cursele de maraton l-au ajutat

image

Gabriel Drăghici lucrează la UniCredit Ţiriac Bank, dar participă frecvent la curse de maraton, triatlon şi e biciclist înrăit.  „Ca participant la maraton, el are deja pregătire în probele de anduranţă. Această performanţă nu e întâmplătoare, însă nu e mai puţin răsunătoare. Un om fără o pregătire în cursele de rezistenţă nu are cum să reziste la asemenea efort”, ne-a spus dr. Gabriel Panait (foto), medic primar în Medicina sportivă.

image
Evelina Ştefania Dicu, un an şi trei luni

image
A fost în permanenţă monitorizat de medici

image
La finalul cursei, alături de micuţa Evelina şi de fiica lui, Ziais (stânga)

image
Chiar dacă a plouat, Gabriel a înotat cu o umbrelă în mână
cub florin zamfirescu png
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
Robbie Williams Spice Girls
frunze toamna jpeg
Putin a fost taximetrist FOTO Twitter
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg