A mâncat prima oară ciuperci şi era să moară otrăvită

Ultima actualizare:

    "A fost prima şi ultima dată când am mâncat ciuperci. Am crezut că mor!” Liliana Vulpe
"A fost prima şi ultima dată când am mâncat ciuperci. Am crezut că mor!” Liliana Vulpe

Zeci de prahoveni au ajuns la spital, în ultimele zile, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Oamenii spun că ei cunosc foarte bine bureţii „buni de mâncat", însă medicii trag un semnal de alarmă şi spun că nu există nici o posibilitate de a distinge, la prima vedere, ciupercile bune de cele otrăvitoare.

Ultimul caz este al unei familii din localitatea prahoveană Schiuleşti. Doi adulţi şi un copil au fost internaţi cu probleme digestive, ameţeli şi halucinaţii, iar doctorii spun că au avut mare noroc că au scăpat cu viaţă.

Florian Vulpe a cules, zilele trecute, ciuperci din pădurea aflată în apropierea localităţii, despre care credea că le cunoaşte şi că sunt bune de mâncat.

„Am cules şi anul trecut, tot de aici şi nu am păţit nimic. Dar cred că erau unele otrăvitoare pe lângă ele", încearcă bărbatul să-şi explice modul în care a ajuns la spital.

Omul a gătit ciupercile, iar din ele au mâncat şi soţia, Liliana, dar şi unul dintre copii, de numai 10 ani. Au ajuns cu toţii la spital, cu vărsături, diaree şi ameţeli.

„Am dat-o în bară şi nu mai vreau să văd ciuperci niciodată!", spune bărbatul. Soţia lui a avut un ghinion şi mai mare. Nu a mâncat niciodată ciuperci, iar singura dată când a gustat din ele a ajuns la spital. „Ştiam că soţul meu le cunoaşte. Am crezut că mor, m-am simţit foarte rău", spune Liliana.

Click! spune

Medicii spun că nu se pot distinge, la o primă vedere, ciupercile bune de cele otrăvitoare. De asemenea, e posibil ca acestea să sufere mutaţii genetice şi să contamineze şi ciupercile bune.

Ei recomandă insistent ca oamenii să nu mai consume ciuperci de pădure. În anii trecuţi, familii întregi au murit din cauza consumului de ciuperci otrăvite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net