A murit academicianul Răzvan Theodorescu. Era internat de trei săptămâni la Spitalul Floreasca

Ultima actualizare:

Academicianul Răzvan Theodorescu a murit luni, la vârsta de 83 de ani, la spitalul Floreasca din Capitală. Vicepreședintele Academiei Române era afectat de ceva timp de probleme de sănătate.

A murit academicianul Răzvan Theodorescu
A murit academicianul Răzvan Theodorescu

Academicianul a decedat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după se internase în unitatea medicală în urmă cu aproximativ trei săptămâni, a transmis purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa, potrivit agerpres.

„Cu durere în suflet anunţăm trecerea în eternitate a academicianului Răzvan Theodorescu, membru al Consiliului Ştiinţific al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Biblioteca Metropolitană Bucureşti îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate, tuturor prietenilor şi celor care l-au cunoscut", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a BMB.

Academicianul Răzvan Theodorescu a avut o carieră impresionantă

Născut la 22 mai 1939, la București, Răzvan Theodorescu a avut o cariera fascinantă. Acesta a fost istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice, Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, Secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, Profesor la Universitatea de Arte, Membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent - 1993).

Răzvan Theodorescu a fost şi directorul general al Televiziunii Române în perioada 1990-1992 şi ministru al Culturii, între anii 2000-2004.

„Sunt mândru că aparţin unui popor inteligent, unui popor care a ştiut să treacă prin istorie, a ştiut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie şi trădător la nevoie.

În ceea ce priveşte personalităţile, naţia română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul naţional, Mihai Eminescu, unul este istoricul naţional, Nicolae Iorga, şi cel de-al treilea este dramaturgul naţional, Ion Luca Caragiale", declara acum ceva timp într-un interviu Răzvan Theodorescu, conform Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
conflict loc de munca
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
padure intunecata jpg
Primavara copaci flori FOTO Shutterstock jpg
Papa geaca B UNA jpg
atac cutit jpeg