A murit Alexandru Sassu. Fostul președinte al TVR avea doar 65 de ani


    foto: Mediafax
foto: Mediafax

Alexandru Sassu ar fi murit la spital în urma unui infarct. Ar fi avut afecțiuni cardiace.

”Alexandru Sassu, omul alături de care am fost în 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a scris Zară Ovidiu, pe Facebook, potrivit Antena3.ro. 

Alexandru Sassu a fost preşedinte al TVR în perioada 2007 - 2010. El ocupa funcţia de producător general şi a punctat că a avut numeroase divergenţe cu Doina Gradea, motiv pentru care a ales să plece din televiziune, în anul 2020. Luna viitoare, pe 26 octombrie, ar fi împlinit 66 de ani.

Alexandru Sassu, biografie

Absolvent al Institutului Politehnic București, facultatea de Electronică și Telecomunicații în anul 1979. Înainte de 1989 a lucrat ca inginer și apoi șef de secție la Casa de Discuri ELECTRECORD și ulterior ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al FEA București.

A participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

A fost deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Brăila pe listele Partidului Democrat.

În legislatura 1996-2000 a fost deputat PD de București.

În legislatura 2000-2004 deputat de Timiș, ales de asemenea pe listele PD.

Vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003.

În anul 2003, ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat.

În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria.

Ministrul Pentru Relația cu Parlamentul in cabinetul Radu Vasile. Decorat cu Ordinul Steaua României in grad de Cavaler

În iunie 2007, a fost validat de camerele reunite ale parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General (interimar) și apoi începând cu data de 2 septembrie 2007, a fost confirmat oficial în funcția de Președinte-Director General al companiei publice de televiziune, SRTV (Televiziunea Română), fapt care s-a lovit de nemulțumirea lui Traian Băsescu, președintele României.

După ce a plecat din funcția de Președinte-Director General al SRTV, a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
vedete jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
Razvan Danciu, Survivor  jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg