A murit la 4 ani după ce l-a muşcat o căpuşă

Ultima actualizare:

    Medicii din Viena au  încercat să-l vindece  pe Rudolf Kamla,  dar n-au reuşit
Medicii din Viena au încercat să-l vindece pe Rudolf Kamla, dar n-au reuşit

Rudolf Kamla (60 de ani), un sibian muşcat de o căpuşă în urmă cu 4 ani, a decedat, luni, în urma mai multor complicaţii, printre care paralizie şi orbire.

„Mi-a povestit că acum 4 ani l-a muşcat o căpuşă. El nu ştia ce are, nu a făcut ceea ce trebuia în clipa respectivă sau după, iar între timp a fost dignosticat cu fel de fel de boli.A fost un coşmar de 4 ani, după care s-a dus la Viena, întrucât simţea că merge din ce în ce mai greu. Acolo a paralizat şi şi-a pierdut vederea. Medicii au luat probe care au fost analizate în Germania şi în Anglia şi s-a constatat că are boala Lyme", a spus Szombatfalvi - Török Francisc, prieten al lui Rudy Kamla.

Acesta a fost jurnalist în tinereţe, iar după revoluţie a devenit om de afaceri, având pe rând o tipografie, o editură şi apoi trei fabrici, două în judeţul ­Sibiu şi una în Piteşti. Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos.

Guvernul dă bani pentru tratamentul lui Şerban Ionescu

Guvernul a dat, ieri, o hotărâre prin care suplimentează fondurile Ministerului Sănătăţii pentru trimiterea bolnavilor la tratament în străinătate. Asta, pentru a-l putea trimite pe actorul Şerban Ionescu, care suferă de boala Lyme, fiindu-i afectat sistemul nervos, la tratament într-o clinică din Europa.

„Ministerul Sănătăţii va lua legătura cu trei clinici din Europa şi, în funcţie de răspunsul acestora, se va decide unde va fi trimis actorul. Tot atunci, se va stabili exact suma de care este nevoie pentru ca Şerban Ionescu să fie trimis la tratament", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

Flash news

IAŞI. De la începutul sezonului cald, trei persoane au fost ­diag­nosticate cu boala Lyme, după ce au fost muşcate de căpuşe. Medicii au înregistrat şi câte 14 persoane muşcate de căpuşe, zilnic.

CLUJ. „De la 1 mai, avem câte 20 de cazuri pe zi de persoane muşcate de căpuşe. Boala Lyme s-a confirmat la trei dintre acestea. Ele au şi început tratamentul", afirmă directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Mihaela Lupşe.

CONSTANŢA. "Au fost şi zile în care am avut chiar şi 60 de persoane care s-au prezentat la noi, în urma muşcăturilor de căpuşe", a spus dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

BRASOV La Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, cinci pacienţi sunt internaţi cu boala Lyme. Printe aceştia se află şi un băieţel de numai 3 ani. Unul dintre bolnavi s-a plâns de amorţeli şi furnicături în mâna dreaptă şi de dificultăţi la respiraţie.

De la 1 mai, la Spitalul Judeţean, media prezentărilor pe zi la adulţi a fost de 30 de pacienţi, iar la Spitalul de Copii au fost aduşi, în medie, patru copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net