A murit Mircea Ionescu Quintus. Avea 100 de ani!

Ultima actualizare:

    Mircea Ionescu Quintus
Mircea Ionescu Quintus

Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, a murit la vârsta de 100 de ani. A fost unul dintre cei mai importanți oameni politici ai României, de două ori senator și fost ministru al Justiției în guvernul Stolojan (1991-1992).

În 2002, preşedintele României, Ion Iliescu, i-a conferit lui Mircea Ionescu-Quintus Ordinul naţional „Steaua României” în rang de cavaler.  Mircea Ionescu Quintus a primit în aprilie 2009 gradul de general de brigadă în retragere din partea preşedintelui Traian Băsescu. La 17 martie 2017 a fost decorat cu Ordinul naţional „Steaua României”, în grad de ofiţer, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Avocat de profesie, format în strălucita şcoală interbelică, liderul moral al liberalilor de astăzi a suferit în temniţele comuniste şi la Canal pentru „vina” de a fi înţeles mecanismele democraţiei participative. Şi l-a luat ca model pe I. G. Duca şi a avut privilegiul de a primi sfaturi de viaţă de la marele Nicolae Iorga.

A primit „botezul” liberal în 1936, de la primul ministru Gheorghe Tătărăscu, acesta imunizându-l faţă de curentul legionar care cuprinsese mediile universitare din acea vreme. Demnă de reţinut este şi senzaţia pe care o încearcă Mircea Ionescu-Quintus privind în urmă:istoria tinde să se repete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net