A murit Viorel Matei, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni PSD din Banat

Ultima actualizare:

Doliu în lumea politică din Banat. Fostul senator Viorel Matei s-a stins din viață, luni, dupa o grea suferință. Viorel Matei a fost senator in Parlamentul Romaniei în perioada 2000 – 2004. În ultimii ani devenise un important politician în Timiș, unde a fost consilier județean până la alegerile din 2020 

Fostul senator Viorel Matei ar fi împlinit pe 9 august 73 de ani. Foto: opiniatimisoarei.ro
Fostul senator Viorel Matei ar fi împlinit pe 9 august 73 de ani. Foto: opiniatimisoarei.ro

Viorel Matei avea 73 de ani. Născut în 9 august 1949, Viorel Matei a fost parlamentar de Timiș în legislatura 2000-2004, ales pe listele PDSR. Din iunie 2001 a devenit membru PSD. Viorel Matei a fost un lider al fermierilor din Timiș, fiind mulți ani președintele Federației Naționale a Producătorilor Agricoli din România. 

Ce mesaj a trimis Alfred Simonis, președintele PSD Timiș 

”Cu mare tristețe am aflat de trecerea în neființă a celui care ne-a fost un bun prieten şi fost coleg social-democrat, fost senator PSD și consilier județean PSD, Viorel Matei. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!” – a transmis Alfred Simonis, presedintele PSD Timiș citat de opiniatimisoarei.ro.  

Viorel Matei, fermier important, prieten cu Ion Iliescu

Viorel Matei a fost șef al Comisiei de Agricultură din Senat și unul dintre cei mai importanți fermieri din Timiș. A lucrat în domeniu din anii 70 și se retrăsese în Cenadul natal. Avea 3000 de hectare de pâmânt arabil și o fermă de vaci cu 160 de capete. Viorel Matei a declarat pentru agrointel.ro, că a fost în anii 70 un apropiat al lui Ion Iliescu, surghiunit politic de Nicolae Ceaușescu la Timișoara.

”În 1974 sau 1975, Ion Iliescu, care fusese mutat disciplinar la Timișoara, împreună cu un secretar sau doi de partid și cu antrenorul Angelo Niculescu de la Poli Timișoara, ni s-au alăturat și împreună, în fiecare săptămână, făceam câte o masă la Cenad, la pădure. Era ieftină. Puneam bani fiecare și luam carne, o ladă, două de bere și vin. La întâlniri nu discutam despre partid sau politică”, a povestit fostul senator pentru agrointel.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net