A născut gemeni în spitale diferite pentru că nu aveau anestezist!

Ultima actualizare:

    Elisabeta Sava a spus  că nu s-a gândit încă la  numele copilaşilor
Elisabeta Sava a spus că nu s-a gândit încă la numele copilaşilor

Anchetă la spitalul din Hârşova, după ce medicii s-au confruntat, miercuri noapte, cu un caz mai puţin obişnuit.

Aceştia au încercat să aducă pe lume o pereche de gemeni, însă nu aveau nici medic ginecolog, nici anestezist. Astfel, după ce mămica a născut primul copilaş, a fost trimisă la alt spital, 80 de kilometri distanţă, să îşi aducă pe lume cel de-al doilea copil.

Femeia de 35 de ani, mamă a patru copii, a ajuns în travaliu la spitalul din Hârşova. Însărcinată în 8 luni, Elisabeta Sava nu fusese nici măcar o dată la medic şi nu ştia că va naşte gemeni.

În spital nu există nici medic ginecolog, nici anestezist, iar cel care a ajutat-o pe femeie să nască a fost medicul de gardă, un pediatru. După un scurt travaliu, femeia a adus pe lume un băieţel. Imediat, medicul a constatat că cel de-al doilea copilaş nu era poziţionat corespunzător unei sarcini normale şi a decis că este necesară o operaţie de cezariană.

Întrucât în spital nu exista anestezist, a luat decizia de a o transfera pe mămică la spitalul judeţean Constanţa. Femeia, împreună cu bebeluşul născut şi însoţită de o moaşă a fost transportată cu ambulanţa, 80 de kilometri distanţă, la Constanţa.

Aici s-a constatat ca nu este necesară cezariana şi aceasta a adus pe lume încă un băieţel. Potrivit directorului medical al spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, atât mama cât şi cei doi copilaşi se simt bine.

Potrivit replicaonline.ro, oficialii Ministerului Sănătăţii au solicitat o anchetă administrativă la spitalul din Hârşova.

Sibiu. «Pe masa de operaţie, fiul meu a rămas fără oxigen»

Caz şocant la Sibiu, unde o tăietură la încheietura mâinii s-a transformat într-o tragedie. Aurel Bârsan, din localitatea sibiană Agnita, avea doar 24 de ani şi pe 21 august a ajuns la spital de urgenţă, după ce s-a tăiat cu o sticlă. A fost operat, însă după intervenţia chirurgicală a intrat în comă şi, după alte 3 săptămâni, a murit.

„L-am adus pe data de 21 august la spital, cu o tăietură la mână, nu i-au făcut operaţie în aceeaşi zi, i-au făcut numai a doua zi, l-au lăsat fără analize, nu i-au făcut analize deloc şi i-au făcut anestezia prea puternică. După operaţie am întrebat doctoriţa şi a spus că a rămas 5 minute fără ogixen din cauză că s-a terminat tubul de oxigen şi s-a dus în partea cealaltă să aducă altul. În timpul ăla l-a făcut cu balonul (ventilaţie mecanică, n.r.), că nu a mai avut oxigen. Sigur, asta a dus la comă că până a adus oxigenul s-au blocat plămânii", povesteşte, sfâşiat de durere, Nicolae Bârsan, tatăl băiatului. Reprezentanţii spitalului spun că vor demara o anchetă în acest caz, însă doar după ce Nicolae Bârsan va depune o sesizare.

Cluj. Iubita motociclistului: «Dacă ambulanţa venea la timp, Dragoş trăia»

Motociclistul clujean Dragoş Boroş a murit sub ochii iubitei lui, în aşteptarea ambulanţei care a uitat să vină. Tânăra ne-a povestit cum a avut loc tragedia: „Am plecat împreună din Cluj-Napoca, pe motorul lui. Când am început urcarea pe Dealul Topa mi-a zis să mă duc cu celălalt motociclist care a venit cu noi. Ne-a luat-o în faţă cu o jumătate de minut. Accidentul s-a întâmplat în pantă, într-o curbă. Nu am văzut nimic pe carosabil să mă facă să cred că ar fi evitat ceva şi din cauza asta s-ar fi produs accidentul. L-am găsit răsturnat. Primul apel la 112 s-a făcut la 18.58. Fratele lui a plecat la 7.00 din Cluj-Napoca şi a ajuns înaintea Amblanţei. Oamenii prezenţi au făcut nenumărate apeluri la 112 şi femeia de acolo i-a repezit că de ce tot sună, că mai durează. Au venit după o oră. Dacă veneau la timp poate acum trăia". )

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net