A nins mai mult ca-n miez de iarnă


    La Poiana Braşov sunt imagini  de basm
La Poiana Braşov sunt imagini de basm

Două zile de vreme instabilă au dat peste cap planurile românilor. A nins abundent la munte şi în nordul Moldovei, iar drumarii au fost nevoiţi să iasă la treabă cu sărăriţele. Hidrologii au emis „cod galben" de inundaţii.

Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Suceava, Harghita şi Bistriţa-Năsăud, situate în zonele înalte, se face în condiţii de iarnă în urma ninsorilor. Trei localităţi din judeţul Harghita au rămas fără energie electrică, din cauza vremii nefavorabile. În Pasul Tihuţa, din judeţul Bistriţa Năsăud, stratul de zăpadă e de 6 cm, iar în staţiunea Harghita Băi sunt 10 cm de zăpadă, informează Agerpres. În judeţul Suceava, ieri dimineaţă, pe DN17A, câteva tiruri nu au putut urca şi au fost tractate de utilaje pentru a îşi continua drumul. Stratul de zăpadă măsoară circa 4 cm în zonele înalte, iar autorităţile au impus restricţii pentru vehiculele mai mari de 7,5 tone.

Poiana Braşov

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Suceava

simeon stalpnicul png

Cel mai mult a nins în staţiunea Poiana Braşov. Miercuri, copacii înfloriţi şi verdele crud al ierbii îmbiau la plimbări în natură. Ieri, totul era de un alb imaculat. Deşi zăpada s-a aşternut într-un strat generos, de 20-25 de centimetri, pârtiile vor fi impracticabile în acest weekend. Nici instalaţiile de tranpsort pe cablu pentru schiori nu vor funcţiona, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. În schimb, cei care vor să profite de ocazie, pentru o ultimă bătaie cu bulgări de zăpadă sau să se plimbe într-un decor de vis, o pot face fără reţineri. Hidrologii au emis pentru azi alertă „cod galben" de inundaţii în zona râului Bahlui (judeţele Botoşani şi Iaşi), unde se aşteaptă creşteri periculoase ale debitelor.

Ploile se mai răresc în weekend

Ne-a luat prin surprindere schimbarea aceasta bruscă de vreme, dar meteorologii spun că de azi ploile se răresc şi se încălzeşte uşor. De Florii, în Capitală vor fi 13°C, la Suceava şi Iaşi în jur de 8-10°C, la Braşov circa 7 °C, la Craiova 16°C, în Banat 17°C, iar la Cluj -Napoca în jur de 10°C. De luni, încălzirea va fi mai accentuată, iar de Paşte va fi soare în toate regiunile şi valorile vor urca la 13°C în nordul Moldovei, în jur de 15°C în centrul ţării, 18°C în Oltenia şi Banat, 19 °C în Capitală.

shutterstock 1833215881 jpg
mihai voropchievici jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
horoscop jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg