A plătit rata în monede de 10 şi 50 de bani

Ultima actualizare:

    Am ajuns să vând lucruri din casă pentru a putea plăti rata
Am ajuns să vând lucruri din casă pentru a putea plăti rata

Un bărbat din Timişoara, care are două credite în franci elveţieni la bănci diferite, pentru care plăteşte lunar 780 de franci elveţieni, a achitat, ieri, o parte a uneia dintre rate folosind monede de 10 şi 50 de bani, în semn de protest faţă de aprecierea cursului.

Narcis Semeniuc a contractat în 2007 un credit ipotecar pentru achiziţionarea unui apartament în Bucureşti şi un credit de nevoi personale, la bănci diferite, în valoare totală de aproximativ 100.000 de franci elveţieni, transmite Mediafax. Bărbatul a spus că rata lunară pentru cele două credite este de 780 de franci elveţieni şi, dacă la început a plătit lunar aproximativ 1.600 de lei, acum această sumă s-a dublat. În aceste condiţii, el a ajuns în situaţia de a-şi vinde diferite obiecte din casă pentru a-şi putea plăti datoriile la bănci.

Punga cu bani a cântărit 5 kg

Bărbatul a mers, marţi, la filiala unei bănci din Timişoara pentru a-şi achita rata pentru unul din credite, în valoare de 525 de franci elveţieni. Din această rată, Semeniuc a plătit suma de 350 de lei în monede de zece şi 50 de bani adunate într-o pungă, iar diferenţa a plătit-o în franci elveţieni. În total, monedele cântăreau aproximativ cinci kilograme. Trei funcţionari ai băncii au numărat monedele timp de aproximativ 40 de minute.

“A durat mult numărătoarea, dar, în condiţiile în care plătim nişte comisioane de administrare extrem de mari, cred că merităm măcar atâta atenţie din partea băncilor. Din punctul nostru de vedere, cu toate calculele pe care le-am făcut, singura soluţie e denominarea la cursul istoric, plus un procent care poate fi stabilit în condiţii rezonabile între BNR, bănci şi clienţi. Următoarea rată o voi plăti în funcţie de cum evoluează lucrurile. Noi, clienţii cu credite în franci elveţieni, vom continua cu această formă de protest sau vom plăti în condiţii normale, ceea ce ne dorim”, a spus Semeniuc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net