A primit viaţă, a dăruit viaţă!

Ultima actualizare:
Fetiţa Cristinei are cinci  luni şi jumătate şi este  perfect sănătoasă (Fotografii: Sever Gheorghe)
Fetiţa Cristinei are cinci luni şi jumătate şi este perfect sănătoasă (Fotografii: Sever Gheorghe)

Şansă la viaţă! Asta a primit în urmă cu şase ani Cristina Vlad, când a trebuit să aleagă între dializă şi transplant renal. Mama ei a fost îngerul păzitor şi donator, iar acum Cristina duce viaţa pe care şi-a dorit-o. De cinci luni şi jumătate, este fericita mămică a unei fetiţe perfect sănătoase, Miruna Georgiana.

A dus o luptă inegală cu boala încă de mic copil, iar acum trăieşte cu o părtică din altcineva. Cristina Vlad (28 de ani), din Bucureşti, s-a născut cu rinichi polichistici bilaterali (n.r. chisturi multiple în rinichi), lucru care a împiedicat-o mult timp să ducă o viaţă normală.

Din copilărie nu s-a putut bucura aşa cum trebuie, iar la 15 ani, vizitele la spital au devenit tot mai dese. Dar în 2007 viaţa ei s-a schimbat: a primit un rinichi de la mama ei. Operaţia a avut loc la Spitalul Fundeni din Capitală, chiar în vacanţa de vară, Cristina fiind pe atunci studentă în anul III. După transplant, lucrurile au luat o turnură favorabilă în viaţa tinerei.

S-a căsătorit cu bărbatul care i-a fost alături încă de dinainte de transplant, s-a angajat în domeniul medical şi a îndrăznit să viseze mai mult: "Mi-am dorit dintotdeauna un copil, dar mi-a fost teamă. M-am documentat mult până să fac pasul cel mare şi am făcut zeci de teste", ne-a povestit Cristina, în timp ce-şi strângea la piept comoara.

Alături de mama sa,Daniela, cea care i-a donat un rinichi


    Fetiţa Cristinei are cinci  luni şi jumătate şi este  perfect sănătoasă (Fotografii: Sever Gheorghe)
Fetiţa Cristinei are cinci luni şi jumătate şi este perfect sănătoasă (Fotografii: Sever Gheorghe)

În septembrie anul trecut, s-a produs minunea şi Cristina a adus-o pe lume pe Miruna. Din fericire, sarcina a fost una uşoară, iar micuţa este sănătoasă. A primit viaţă, a dăruit viaţă!

simeon stalpnicul png

Mihai Teodor Călin (45 de ani) este din Câmpina şi, la 28 de ani, a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă idiopatică. Pe scurt, inima se mărea constant şi pompa tot mai puţin sânge în organism. La 34 de ani, în februarie 2002, s-a supus operaţiei care i-a schimbat viaţa. Transplantul de cord a avut loc la Spitalul Floareasca din Capitală şi a fost un succes. "Am devenit ceea ce am fost înainte. Respir normal, viaţa decurge normal", ne-a spus Mihai, fost poliţist, pensionat, însă, pe caz de boală.

simeon stalpnicul png

Amali Teodorescu sau "transplantul cu numărul 22" la Cluj Napoca. Diagnosticată cu nefropatie lupică, Amali a beneficiat acum 18 ani de un transplant de rinichi, organ donat chiar de propria mamă. După zece luni de dializă, în februarie 1995, a avut loc transplantul renal. "M-am născut a doua oară şi asta datorită mamei", ne-a spus, plină de viaţă, Ameli. Femeia este o învingătoare şi acum îi ajută pe cei în suferinţă, fiind vicepreşedintă a Asociaţiei Transplantanţilor din România.

România are aproximatix 2.500 de oameni care trăiesc datorită operaţiilor de transplant. De la începutul anului şi până în prezent s-au efectuat 20 de transplanturi renale, 15 hepatice , însă nici unul de inimă. În 2012, medicii au operat 75 de pacienţi pentru transplant de ficat, 170 pentru cel renal şi 200 pentru măduvă.

În acest moment, pe lista de aşteptare se găsesc  aproximativ 2.500 de români pentru  transplant renal, 300 pentru cel hepatic, 50 pentru inimă şi 20 pentru cel pulmonar. Dacă în 2006 s-au înregistrat doar 12 donatori, de-a lungul anilor numărul acestora a crescut, ajungând până la 80 în 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net