A răspuns corect la test, dar a fost respinsă la Academia de Poliție! Marcel Vela a ajutat-o
În septembrie 2019, Andreea Lucia Popescu a dat examenul de admitere la Academia de Poliție, dar, dintr-o greșeală, a fost declarată respinsă, deși răspunsese corect la testul grilă. De atunci, viața tinerei s-a transformat într-un coșmar, cu ședințe la psiholog, dezamăgire cruntă și depresie. După multe demersuri și sesizări, povestea fetei din București a ajuns pe masa ministrului de Interne, iar acesta a trimis Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne la Academie, care a și constatat nedreptatea, iar Andreea Popescu a fost primită în anul I.
Imediat după ce a fost declarată respinsă, Andreea a făcut contestație, întrucât știa că a răspuns corect la testul grilă. Greșeala ei fusese că nu încadrase semnul făcut cu pixul chiar în căsuță, ci îl pusese un pic în exteriorul ei. Comisia i-a acordat câștig de cauză, însă fericirea tinerei a fost curmată din nou, căci cei din comisie s-au răzgândit, iar în dreptul numelui ei a apărut din nou "respins".
Cazul ei a ajuns la ministrul de Interne, care a trimis Corpul de Control la Academie și a constatat neregulile comise in cazul bucureștencei. Din fericire, în preajma Zilei Unirii, Andreea a fost înrolată în anul I.
Iată povestea Andreei, spusă chiar de ministrul Marcel Vela
"Văzând în această seară mapa de lucru și gândindu-mă la cele de mai sus, mi-am amintit de o foaie ce exprima în cuvinte strigătul disperat al unei mame. Aici se afla povestea Andreei.
Cine este Andreea? Este o tânără care nu a renunțat la visurile ei și care a înțeles că viața te forțează uneori să-ți depășești limitele, chiar dacă asta înseamnă să nu te încadrezi într-un șablon."
Andreea intrase în depresie
"Așa cum vă spuneam, într-o seară, în mapă se regăsea sesizarea unei mame disperate că fiica ei a ajuns să facă terapie la psiholog, fiind în depresie, după ce în septembrie anul trecut, la examenul de admitere în Academia de Poliţie, deși a răspuns corect la examen, ea a fost respinsă. Motivul a fost acela că, răspunsurile, deși corecte… vorbim despre un test grilă, Andreea a depășit “căsuța” în care trebuia să se încadreze. Nu a făcut un semn perfect încadrat în chenar!
Nu a renunțat! A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar (așa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne) declarând-o din nou respinsă.Nu aveam în minte decât un singur gând: Dacă s-a făcut o nedreptate, cum poate acest copil să piardă un an din viață din cauza unor greșeli ce nu îi aparțineau?Am luat decizia imediată de a repara o nedreptate și, nu întâmplător, în preajma Zilei Unirii, a devenit studentă în anul I la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.Andreea este un exemplu pentru noi toți, dar mai ales, ea este imaginea viitorului. Pentru tinerii de astăzi și de mâine nu există o persoană dintr-o funcție prea înaltă la care ei să nu poată să ajungă. Cu toții avem telefon, mesagerie, adrese de e-mail și, nu în ultimul rând, Facebook-ul (unde suntem cu toții foarte conectați)", a scris ministrul Vela pe pagina lui de Facebook.