A ridicat cea mai mare cruce din lemn din Europa după un vis avut la mormântul lui Arsenie Boca

image
Crucea de lemn ridicată pe Dealul lui Dumnezeu din localitatea prahoveannă Nucet are 37 de metri înălțime și o greutate de o tonă și jumătateFoto: captură observator.tv

Un fost militar de carieră, Dumitru Bogdan, a ridicat cea mai înaltă cruce de lemn din Europa pe Dealul lui Dumnezeu din localitatea Nucet, Prahova. Proiectul i-a fost inspirat de un vis avut după un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop.

Marți, 14 noiembrie, înainte de intrarea în Postul Crăciunului, fostul militar Dumitru Bogdan și-a văzut visul cu ochii, după cum scrie observator.tv. Un sobor de preoți trimis special de Patriarhul Daniel a sfințit crucea de lemn înaltă de 37 de metri, în satul Nucet, comuna Gornet, din Prahova, situată pe ceea ce localnicii denumesc Dealul lui Dumnezeu. Inițiativa unei asemenea lucrări i-a fost inspirată de un vis avut după pelerinajul din 2017 la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Prislop, după cum a declarat bărbatul de 60 de ani pentru observator.tv: „În acea noapte am avut acest vis. Am văzut-o, efectiv. Și de atunci mi-a încolțit această idee, că trebuie să fac”.

image
Dumitru Bogdan, fost militar de carieră, a început ridicarea crucii în urma unui vis avut în 2017, după un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca

Doi ani a durat ridicarea crucii uriașe, timp în care Bogdan a fost ajutat doar de soția lui, Manda, și de câțiva meșteri care s-au încumetat să lucreze la un asemenea proiect, mai ales că nu existau inițial căi de acces către vârful dealului, ele fiind făcute chiar de cei care au lucrat la înălțarea monumentului. Crucea, ridicată numai din lemn, cântărește o tonă și jumătate, fiind, cu cei 37 de metri înălțime ai ei, cea mai mare structură de lemn din Europa. Ea este, de asemenea, a treia ca mărime din România, după Crucea Trinitas de la Păun, Iași, de 40 metri înălțime și Crucea Eroilor de pe Caraiman, de 39,3 metri înălțime. Dar rămâne unică prin materialul din care este construită, lemnul. Bogdan Dumitru mai are acum o singură dorință. Să ridice, lângă înalta cruce, și un monument dedicat eroilor neamului.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Bodyguard Meghan și Harry FOTO Daily Mail
Captură de ecran din 2022 09 19 la 14 12 43 png
image
image
image
image
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg