A străbătut Dunărea înot: «Am reuşit! Mi-am împlinit visul!»

Ultima actualizare:

    Fotografii: David Muntean
Fotografii: David Muntean

A vrut să-şi demonstreze că poate şi a reuşit să-şi împlinească visul. Bibiotecarul Avram Iancu, cel care a pornit înot, la 20 iunie, de la izvoarele Dunării spre Marea Neagră, a ajuns sâmbătă la Sulina, la finalul cursei. A străbătut 2.860 de kilometri, a trecut prin zece ţări şi prin patru capitale europene.

Obosit, cu câteva kilograme mai slab, dar extrem de fericit. Aşa a ieşit ieri din apele Dunării bibliotecarul Avram Iancu, la finalul unei curse de 2.860 de kilometri. A reuşit! A bătut recordul! Este primul om din lume care a străbătut Dunărea înot, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră, doar în slip, fără să poarte costum de protecţie termică. „Am vrut să-mi demonstrez că pot să-mi depăşesc limitele şi a meritat acest efort. Sunt fericit, este un vis împlinit”, au fost primele cuvinte ale românului ieri după-amiază, la ieşirea din apă.


    A înotat de la izvoarele Dunării  până la vărsarea în Marea Neagră
A înotat de la izvoarele Dunării până la vărsarea în Marea Neagră

Bibliotecarul din Valea Jiului şi-a început aventura la 20 iunie, în Munţii Pădurea Neagră din Germania, inspirat de romanul lui Jules Verne, „Pilotul de pe Dunăre”. A înotat zilnic distanţe cuprinse între 18 şi 53 de kilometri, iar în fiecare localitate în care s-a oprit a fost întâmpinat cu urale de localnici şi de turişti. La Ulm, Viena, Budapesta sau, bineînţeles, în România, oficialităţile şi presa locală l-au primit ca pe un campion. Pentru că drumul nu era lipsit de obstacole şi primejdii, românul a fost însoţit de doi prieteni, care l-au supravegheat permanent dintr-o canoe. „E o încercare dificilă, care împinge limitele umane la extrem. Ştiu exact ce vreau. Nu iau în calcul un eşec, ci doar modul în care va trebui să fac faţă tuturor obstacolelor”, declara Avram Iancu la plecare. Într-adevăr, potrivit postărilor sale pe Facebook, cel mai greu i-a fost în Germania şi Austria, din cauza temperaturii foarte scăzute a apei. 


    Soţia Anca şi cele trei  fetiţe ale lor  (Flavia, Andrada  şi Adina) l-au  aşteptat la sosire
Soţia Anca şi cele trei fetiţe ale lor (Flavia, Andrada şi Adina) l-au aşteptat la sosire

În palmaresul lui Avram Iancu se numără şi performanţa de a fi singurul român care a traversat înot Canalul Mânecii, doar în slip şi cască (în august 2016). Pentru cursa aceasta pe Dunăre, bibliotecarul a început să se pregătească din decembrie 2016, când a înotat aproape zilnic, a alergat pe munte şi a mers cu bicicleta. 

Acum, după ce a bătut şi acest record, tot ce-şi doreşte pentru moment Avram Iancu este să se odihnească. Soţia sa, Anca, şi cele trei fetiţe ale lor, care l-au aşteptat ieri în Deltă, îl vor acasă. 


    Pe tot parcursul drumului,  Avram Iancu a fost suprave- gheat de prieteni, din canoe
Pe tot parcursul drumului, Avram Iancu a fost suprave- gheat de prieteni, din canoe

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net