A supravieţuit trei nopţi pe munte, în ploaie şi în frig

image
Stabil şi conştient, biologul a fost urcat de salvatori în elicopterFoto: SALVAMONT SIBIU

A avut zile! Un biolog din Cluj-Napoca a rezistat patru zile, la peste 2.000 de metri altitudine, pe ploaie şi pe vânt, în Munţii Cindrel din judeţul Sibiu. Tânărul de 26 de ani căzuse luni (29 iunie) într-o râpă adâncă de 15 metri. Găsit joi (2 iulie) de câţiva ciobani, biologul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Târgu-Mureş.

Aflat într-o zonă abruptă din Munţii Cindrel, biologul clujean a trăit luni după-amiază un episod care ar putea deveni subiect de film documentar la “Discovery Channel”. Într-un moment de neatenţie, tânărul a alunecat în zona Vârfului Cindrel şi a căzut în gol 15 metri, printre stânci, suferind un traumatism la nivelul bazinului. Fără să mai poată merge şi fără semnal la telefon, el s-a târât peste doi kilometri, până aproape de refugiul Cânaia.

Biologul a fost descoperit joi de ciobanii care urcaseră acolo cu o zi înainte, iar aceştia au anunţat imediat autorităţile. Conştient, bărbatul a fost preluat de salvamontiştii sibieni şi transportat cu un elicopter SMURD la Târgu-Mureş. Salvamontiştii au fost uimiţi să-l găsească pe biolog în viaţă, mai ales că n-au mai întâlnit un caz similar în ultimii 30 de ani. 

image
Anunţaţi de ciobani, salvamontiştii s-au pus numaidecât în mişcare

”A supravieţuit după trei nopţi petrecute la o altitudine de 2.000 de metri, pe ploaie şi pe vânt”, a povestit Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu. “Temperatura a scăzut noaptea la şase-şapte grade, cea mai ridicată temperatură a fost ziua de maximum 15 grade şi totuşi a supravieţuit doar cu hainele de pe el. Mâncarea i-a ajuns doar marţi şi miercuri dimineaţă. În condiţii de iarnă n-ar fi avut nicio şansă. A avut un psihic foarte bun. Faptul că a supravieţuit în condiţiile acelea e o minune”, a adăugat salvamontistul.

Ion Hristescu png
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
7 front elvetianca pensiune jpg
andreea esca si alexia eram
6 baza 1 garsoniera jpg
BeFunky collage (22) jpg
vreme rece de toamna
1 pozitie somn jpg jpeg
image
image
image
image
foto 1   privire oras shutterstock 674347609 jpg
proteste   profimedia 0727331327 jpg
rapper rus   mrwalkie Instagram  jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg