Accident cu 20 de maşini în Bucureşti. Apa de la aspersoarele pornite a îngheţat pe şosea

9 decembrie 2021
article img
Accidentul a avut loc pe strada Iuliu Hațieganu, între șoseaua Vitan Bârzești și Splaiul Unirii,captură Digi 24

Conform primelor informaţii, nu au existat victime, pentru că şoferii nu aveau viteză mare. Unele dintre maşini sunt însă foarte avariate. Traficul rutier pe pasajul Sălăjan a fost blocat mai mult de trei ore.

Accidentul cu 20 de maşini ar fi avut loc din cauza faptului că asfaltul este acoperit cu gheaţă. Potrivit digi24.ro, apa de la aspersoarele din zonă a înghețat pe asfalt şi este dificil să se meargă şi pe jos în zonă. Şoferii implicaţi în accident au declarat că, atunci când au intrat cu maşina în pasaj, autoturismul a început să alunece şi s-a dus pe gheaţă ca o sanie.

Dintr-odată am încercat să punem frână, am văzut că se lovesc. N-am reușit să oprim, ne-am lovit unii de alții, au trecut alții și ne-au lovit mai tare. Dezastru, haos total", a declarat un șofer. "Am intrat în parapet, ca să nu intru în persoanele din fața mea", a spus altă persoană.

Unele maşini au fost atât de avariate, încât șoferii le-au lăsat pur și simplu la locul accidentului, iar polițiștii și pompierii au fost nevoiți să le împingă pentru a elibera zona. 

Deşi în Bucureşti nu a fost polei, aspersoarele din zonă ar fi fost pornite peste noapte, iar apa a îngheţat la termperatura scăzută, de sub zero grade Celsius. Nu se ştie încă de ce aspersoarele erau pornite. Angajaţii ADP au intervenit pe şoseaua acoperită de gheaţă și au împrăștiat sare de abia după producerea accidentului.