Acţiune ca-n filmele cu mafioţi pe Aeroportul Otopeni. Liderul «Hell’s Angels», păzit de şerifi spre America

Acţiune ca-n filmele cu mafioţi pe Aeroportul Otopeni. Liderul grupării „Hell’s Angels” România, Marius Lazăr, a fost extrădat din România în Statele Unite ale Americii. O aeronavă specială însoţită de şerifi US Marshals a aterizat la Bucureşti pentru a-l prelua pe cel considerat şeful local al grupării de crimă organizată. Îl aşteaptă un proces la capătul căruia ar putea primi o condamnare de zeci de ani de închisoare.

image

Trafic de droguri, de armanent şi chiar asasinate la comandă. Toate acestea au avut loc pe teritoriul României sub umbrela unei grupări internaţionale cunoscută sub numele de „Hell’s Angels” (Îngerii Iadului).

În cursul anului 2020, poliţiştii împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii acestei grupări, implicaţi în traficul internaţional de droguri.

În urma activităţilor poliţieneşti a fost emis un mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele lui Marius Lazăr (49 de ani), liderul grupării „Hell’s Angels” România.

Acuzaţiile sunt pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, spălare de bani şi complicitate la tentativă de omor. În 2020, ar fi negociat cu mai mulţi cetăţeni neozeelandezi asasinarea a doi rivali.

Tot atunci, a fost prins în flagrant în timp ce ar fi încercat să plătească o parte dintr-un transport de 400 de kilograme de cocaină. Asupra lui au fost găsite la vremea respectivă actele a două imobile, dar şi 50.000 de euro. În martie 2021, instanţele din România au decis extrădarea sa în Statele Unite.

În decembrie anul trecut, bărbatul a fost dat în urmărire internaţională şi a fost prins. Individul era cu soţia şi le-ar fi spus poliţiştilor că nu ştia de mandatul de arestare. Ieri, o aeronavă americană a aterizat pe Otopeni pentru a-l prelua pe Marius Lazăr. Vorbim despre un aparat de zbor trimis special de la Washington, împreună cu o echipă completă de şerifi US Marshals, pentru a-l duce în Statele Unite pe fostul lider local al acestei organizaţii.

El a fost adus sub escortă pe aeroport, ţinând în mână un dispozitiv medical, informează stirileprotv.ro. Marius Lazăr a susţinut că nu se simte vinovat cu nimic şi s-a arătat nemulţumit de faptul că este extrădat, mai ales că nu este într-o stare bună de sănătate.

„În primul şi în primul rând, cu colică renală şi cu colică abdominală ... mă ia de pe patul spitalului, fără tratament, fără nimic... Eu n-am absolut nici o legătură cu Statele Unite... Asta este ... ţara asta care te vinde pe nimic. Uitaţi-vă la mine cum sunt, cu plosca în mână. Eu nu am făcut absolut nimic.”, a declarat bărbatul, pentru PRO TV.

image

Însoţit de ofiţerii români de poliţie, românul a fost adus la un terminal privat al Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Capitală, pentru că agenţii federali americani au cerut măsuri sporite de securitate în cazul său.

Aşa că această procedură de extrădare propriu-zisă a lui Marius Lazăr s-a făcut departe de zona aglomerată a aeroportului, departe de platformele obişnuite pentru astfel de acţiuni de extrădare.

Ce e gruparea «Hell’s Angels»

Înfiinţat în anii ’40, în California, „Hell’s Angels” era un club de motociclişti format iniţial din veterani de război ce nu se puteau adapta la viaţa civilă. Membrii aveau un permis special pentru a intra în anumite cluburi exclusiviste şi neapărat deţineau un motor Harley Davidson. Ulterior, numele organizaţiei a fost legat de crimă organizată, iar state precum Germania sau Olanda au interzis prin lege cluburile locale „Hell’s Angels”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net