Adevăratul motiv pentru care Geoană a fost dat afară din PSD

Ultima actualizare:
Victor Ponta şi-a lansat candidatura pe 20 septembrie, chiar de ziua lui
Victor Ponta şi-a lansat candidatura pe 20 septembrie, chiar de ziua lui

Victor Ponta a vorbit despre conflictul cu Mircea Geoană în cadrul unui interviu acordat postului B1 TV.

Premierul a explicat că totul a pornit de la faptul că Geoană nu a fost numit ministru de Externe, cum îşi dorea. În schimb, la şefia MAE a fost numit Bogdan Aurescu, iar Geoană s-a revoltat, potrivit adevarul.ro.


    Victor PontaFoto: Arhivă personală
Victor PontaFoto: Arhivă personală

"Conflictul cu domnul Geoană a fost pentru că nu l-am desemnat ministru de Externe. Eu l-am ales pe domnul Aurescu. S-a oferit să mă sprijine, iar eu l-am preferat pe Bogdan Aurescu. Am mare încredere în Bogdan Aurescu, putea fi demult ministru. În orice context l-aş alege pe Aurescu. Am considerat că vor fi vremuri dificile pentru PSD şi dacă cineva nu poate face din această echipă, mai bine pleacă. La şedinţa PSD în care mi-am depus mandatul, părerea domnilor Geoană şi Vanghelie a fost, culmea, să rămân premier. Pentru PSD, plecarea mea din funcţia de premier era potopul".

Cât despre planurile lui Geoană şi ale lui Vanghelia de a forma un nou partid şi a scinda PSD, Ponta nu e deloc alarmat. 

"Nu cred că PSD se va scinda pe linia domnului Vanghelie sau Geoană. PSD altceva ar trebui să facă: să dea semnale, să voteze cu perseverenţă cererile de ridicare a imunităţii şi să schimbăm statutul partidului, în sensul în care să fie nişte mecanisme automate prin care să ştii că într-o anumită fază a procesului penal îţi asumi prezumţia de nevinovăţie. Nu cred că vom pierde vreun vot dacă facem acest lucru. PSD nu se va destructura. Trebuie să mai spunem clar prin statut câtă putere politică şi câtă administrativă are un lider. Aceste schimbări trebuie să le facă PSD pentru a fi pe primul loc la alegerile locale şi la cele parlamentare", a completat liderul PSD.Ponta a vorbit şi despre plagiat. El a punctat că s-a dovedit că nu a plagiat teza de doctorat: "Juridic, penal, am câştigat la Curtea Supremă. Administrativ, am câştigat. Nu mai există altă cale. Se mai poate doar prin renunţarea mea. Am văzut că reacţia a fost extrem de virulentă. Plagiatul meu a apărut în contextul suspendării. Plagiatul a fost anunţat de Traian Băsescu".

Întrebat dacă şi-a scris singur teza de doctorat, el a spus scurt: "Bineînţeles".

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net