Adio, bilete ieftine de avion! Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair

Ultima actualizare:

O veste proastă pentru românii care caută bilete ieftine de avion! Din păcate, Ryanair, unul dintre cei mai importanți operatori low-cost, se retrage de pe patru aeroporturi din România. 

Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair
Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair

Ryanair a anunțat că nu va mai opera zboruri de pe patru din aeroporturile din România, pe care statul nu le mai stimulează, potrivit boardingpass.ro.  

Ryanair renunță la cursele de pe patru aeroporturi din România

Compania low-cost irlandeză a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Ryanair a anunţat Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) că din 2023 va renunţa să mai opereze curse aici. Aeroportul sibian caută soluţii pentru a le oferi pasagerilor posibilitatea de a călători cu alte companii pe rutele respective, a declarat joi, pentru agerpres, directorul AIS, Marius Gîrdea.

„Nu am primit un document, am avut discuţii prin videoconferinţă în care ne-au anunţat (...) Ei mai au trei rute pe care le operează sezonul ăsta de iarnă, adică până la finalul lui martie, când se închid şi acele rute, iar celelalte le-au închis deja de vreo lună jumate - două", a explicat directorul AIS, Marius Gîrdea.

Plecarea Ryanair de pe AIS vine cu multe implicații. Pe perioada de vârf, în timpul verii, pierdere este evaluată la 24.000 de pasageri.

„Ne afectează, pentru că în vara asta au avut 9 destinaţii, cu 2 frecvenţe pe săptămână, ceea ce înseamnă 18 zboruri în fiecare săptămână, ceea ce nu e puţin, la nivel de lună, asta înseamnă undeva la 80 de zboruri, la capacitatea lor, dacă punem 150 de pasageri pe sens, adică 300 de pasageri la fiecare aterizare - decolare ori 80 înseamnă 24.000 de pasageri pe lună, în lunile de vară", a precizat Marius Gîrdea.

De ce renunță Ryanair la cursele din Sibiu

Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair
Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair

De la Sibiu, pasagerii se pot încă îmbarca spre Viena (vinerea şi duminica), Bruxelles Charleroi (marţea şi sâmbăta), Dublin (miercurea şi duminica) şi Veneţia Treviso (lunea şi vinerea), însă niciuna din aceste curse nu va mai fi operaţională din a doua jumătate a lunii martie.

Potrivit directorului AIS, Ryanair renunţă să mai opereze la Sibiu, din cauză că nu avea ocupate în proporţie de 90 la sută aeronavele, la fiecare decolare. Cea mai rentabilă cursă operată de Ryanair la Sibiu a fost cea de Corfu (Grecia), vara. Ryanair beneficia la Sibiu de reduceri de până la 50 % la tarifele aeroportului, scrie Adevărul.

„Ei nu au accesat la noi ajutoare de stat, pe alte aeroporturi au avut stimulente de genul acesta. La noi aveau în contract, politica comercială de stimulare de rute noi şi beneficiau de o serie de discount-uri la tariful de aterizare şi cel de pasager, la cel de aterizare, 50 % şi la pasageri, 40 %", a arătat Marius Gîrdea.

Ryanair se retrage de pe 4 aeroporturi din România

Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair
Patru aeroporturi din România rămân fără cursele Ryanair

Pe lângă Sibiu, Ryanair se retrage de pe alte 3 aeroporturi din România, unde avea curse importante.

Compania irlandeză operează în prezent de la Oradea spre Milano Bergamo (două zboruri dus-întors pe săptămână, lunea şi vinerea) şi Londra Stansted (două zboruri dus-întors pe săptămână, marţea şi sâmbăta). De la sfârşitul lunii martie Ryanair va suspenda toate zborurile de pe acest aeroport.

De la Suceava vor dispărea rutele către Bruxelles Carleroi, Dublin, Manchester, Milano Bergamo, Veneţia Treviso şi Roma, adică toate cursele operatorului irlandez de pe acest aeroport.

În plus, singura rută internațională operată de Ryanair de pe aeroportul din Timișoara, spre Milano Bergamo, va fi suspendată în 26 martie 2023.

Fondată în anul 1985 în Irlanda, Ryanair este considerată cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul AIS.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net