Adio căsătorii la starea civilă! Îți vei putea uni destinele în grădini, parcuri și muzee

image
Tinerii ar putea chema ofițerul stării civile să le oficieze căsătoria în parc sau în orice alt loc în aer liberFoto: Shutterstock

Casa Căsătoriilor pare un loc prăfuit, banal și deloc la modă pentru unii tineri care vor să-și unească destinele. Așa că de la anul este posibil ca aceștia să poată spune ”da” în aer liber sau chiar într-un muzeu.

Deputatul liberal Florin Roman a depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că primarii pot aproba oficierea căsătoriilor şi în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber.

”Căsătoria se poate încheia şi în afara serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul.

Căsătoria în parc și la muzeu se decide în Parlament

”Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-şi uni destinele în aer liber se poate materializa şi în micile oaze din oraş, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spaţii în aer liber. Mulţi aleg un foişor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care vor deveni, în acte, soţ şi soţie. Cert este că o cununie civilă în aer liber îţi dă posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de decoraţiuni, care mai de care mai colorate, mai elegante, mai rustice, în funcţie de preferinţe şi de tematica aleasă. Astfel, prin această iniţiativă legislativă se prevede ca încheierea căsătoriei să poată fi oficiată în astfel de locuri, cu acordul primarului”, precizează iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului.

Și vedetele au ales să se căsătorească în aer liber

El argumentează că multe din primăriile din ţară nu au condiţiile necesare pentru oficierea căsătoriilor. Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

De-a lungul timpului mai multe vedete s-au căsătorit în aer liber, chiar dacă nu există un cadru legal. Cristian Boureanu cu Valentina Pelinel au spus ”da” în Grădina Botanică din Capitală, Luminița Anghel a ales să-și organizeze căsătoria civilă pe plajă la Mangalia, iar Bobby Păunescu şi Alice Peneacă au chemat ofițerul de stare civilă pe o pajiște din Buftea.

image
Bobby Păunescu și Alice Peneacă s-au căsătorit civil în aer liber
Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
2 alexandru arsinel jpg jpeg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Lucrările pe Valea Oltului la structura DN7 în Sibiu Foto DRDP Brașov jpg
Jim Cantore a fost aproape de a fi lovit de un fulger png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg
BeFunky collage (13) jpg