Adio, liceu! Nimeni nu ia Bac-ul de doi ani la Turburea. Nici m─âcar primarul

simeon stalpnicul png
Elevii de la liceul din Turburea nu reu╚Öesc s─â ob╚Ťin─â note de trecere la BacFotografii: Milena Dragomir

Liceul din Turburea, comuna din jude┼úul Gorj unde nici primarul nu are Bac-ul luat, va deveni ┼čcoal─â profesional─â. De doi ani, nici un elev nu a promovat examenul maturit─â┼úii.

Din păcate, surpriza de anul trecut când nici un elev de la Turburea nu a trecut de Bacalaureat s-a repetat și vara aceasta.

Nimeni de la Liceul Tehnologic din localitate nu a promovat prima sesiune a examenului na┼úional, asta de╚Öi autorit─â╚Ťile au investit ├«n ╚Öcoal─â ┬á33 de miliarde de lei vechi.

Asta ├«n speran╚Ťa c─â oferindu-le tot ce le trebuie, elevii vor ├«nv─â╚Ťa carte. Dac─â au v─âzut c─â nici a╚Öa nu merg lucrurile, conducerea liceului al─âturi de primar au decis ca unitatea s─â fie transformat ├«n ┼čcoal─â profesional─â.

Acest lucru se va întâmpla în anul școlar 2019-2020, acum fiind prea târziu pentru schimbarea structurii anului ce începe în septembrie.

simeon stalpnicul png
Așa arată Liceul Tehnologic Turburea, în care s-au investit 33 de miliarde de lei vechi

ÔÇ×Am vorbit cu domnul primar s─â trecem numai pe clase profesionale, de meserii, pentru c─â elevii care ├«nva┼ú─â carte tot la ora┼č se duc. Am ├«nceput demersurile s─â facem contracte cu agen┼úii economici, chiar ┼či la T├órgu-Jiu, pentru practic─â. Prima dat─â trebuie s─â fie ├«ncheiate contracte cu agen┼úi economici, p├ón─â la ├«nceperea anului ┼čcolar, dup─â care fac adres─â ┼či chem Agen┼úia Rom├ón─â de Asigurare a Calit─â┼úii ├«n ├Änv─â┼ú─âm├óntul Preuniversitar s─â vin─â de la Bucure┼čti s─â ne acrediteze. Toate demersurile se fac de acum pentru anul ┼čcolar 2019-2020. Anul acesta, nu o s─â avem dec├ót clas─â profesional─â de a IX-a, profilul electromecanic. Vreau s─â fie diversificat, copilul s─â aib─â de unde s─â aleag─â, s─â nu fie un singur profil de profesional─â, s─â facem mecanici auto, buc─âtar, osp─âtar, coafezeÔÇŁ, a declarat Gheorghe Benegui, directorul Liceului Tehnologic Turburea, citat de Mediafax.

Primarul: ÔÇŁNu sunt dasc─âli buni, nici copii buni nu ├«┼úi vinÔÇŁ

╚śi Ion B├«rc─â, primarul din Turburea, care are 54 de ani ╚Öi Bac-ul neluat, este de acord cu propunerea directorului.

ÔÇ×Un lucru extraordinar de bun, pentru c─â cel pu┼úin ├«nva┼ú─â o meserie ┼či este mult mai bine. ├Än primul r├ónd, trebuie s─â ai dasc─âlul potrivit, omul potrivit la locul potrivit. Nu sunt dasc─âli buni, nici copii buni nu ├«┼úi vin la ┼čcoala respectiv─â. Trebuie neap─ârat s─â g─âsim o solu┼úie la care ┼či Inspectoratul ┼×colar s─â pun─â um─ârul, chiar a pus um─ârul, ca s─â ai atrac┼úie. Degeaba ├«ncerc eu s─â le creez toate condi┼úiile posibile, poate au condi┼úii mult mai bune ca cei din T├órgu-Jiu, dar iat─â c─â rezultatele sunt mult mai proaste. Nu ne ridic─âm la nivelul cel pu┼úin mediocru. Anul acesta avem o clas─â de profesional─â aprobat─â ┼či o clas─â de liceu, s─â vedem dac─â se mai ├«nscriu. To┼úi merg spre ora┼č, ca s─â ├«nve┼úe carte. R─âm├ónem clasa de profesional─â, o s─â ├«ncerc─âm o ├«n┼úelegere cu cei de la CEO, am v─âzut c─â aloc─â ni┼čte sume de bani claselor de profesional─â. Poate g─âsim o solu┼úie ca ┼čcoala s─â fie util─â. Este una dintre ┼čcolile cele mai moderne din jude┼úÔÇŁ, a spus edilul pentru Click!

simeon stalpnicul png
Nici m─âcar primarul localit─â╚Ťii, Ion B├«rc─â, nu are Bac-ul luat

Inspectoratul laud─â ini╚Ťiativa celor de la Turburea

Reprezentan┼úii Inspectoratului ┼×colar Gorj sunt de acord cu aceast─â transformare.

ÔÇ×C├ónd se face proiectul re┼úelei de ┼čcolarizare pentru anul ┼čcolar 2019-2020, directorii ┼čcolii supun re┼úeaua de ┼čcolarizare aprob─ârii Consiliului Local, apoi spre aviz conform de la ISJ. Nu este un demers dificil. Din punctul meu de vedere este un demers l─âudabilÔÇŁ, a spus Georgeta Popescu, purt─âtorul de cuv├ónt al Inspectoratului ┼×colar Gorj.

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg