Adio, metrou! Am rămas cu şantierele

simeon stalpnicul png

Gropi imense, utilaje, moloz, fiare aruncate peste tot. Asta a rămas în urma muncitorilor care au părăsit şantierele Magistralei 5 de metrou, Eroilor-Drumul Taberei. Lucrările au fost abandonate din cauza banilor, iar staţiile au intrat în conservare.

Asta spre disperarea bucureştenilor care locuiesc în zonă, dar şi a şoferilor. Bulevardele au fost înjumătăţite de şantiere, astfel că, la orele de vârf, traficul din Drumul Taberei este un adevărat coşmar. Iar după cum se zvoneşte, vom sta cu capcanele rutire în drum mult şi bine. La staţia "Academia Militară", ieri, nu era picior de muncitor, nici la Orizont, acolo unde pazncii ne-au spus că lucrările au fost oprite în urmă cu o săptămână.

Staţia Academia Militară - Ieri, la orele prânzului, nu era nici urmă de muncitor

simeon stalpnicul png

Doar la staţia Favorit am dat cu ochii de câţiva lucrători. "Toate staţiile sunt în conservare de la începutul lunii februarie. Constructorii nu mai pot lucra pe banii lor, cum s-a făcut până acum. Se mai lucrează doar la relocarea reţelelor de utilităţi, pentru a nu crea neplăceri locuitorilor din zonă. În rest nu se mai lucrează, iar peste TBM-uri (n.n. "cârtiţele" care urmau să sape tunelurile) s-au pus prelate", a declarat Dan Trifu, consultant pentru lucrările la Magistrala 5, pentru B365.ro.

Staţia Favorit  -Câţiva muncitori lucrează încă  la fundaţie

simeon stalpnicul png

Toată nebunia a început luna trecută, când Guvernul a înjumătăţit bugetul pe 2013 pentru lucrările la metrou, de la 900 de milioane de lei, cât era prevăzut, la doar 200 de milioane de lei, bani insuficienţi ca să acopere costurile uriaşe ale construcţiei. Metroul ar trebui să ajungă în Drumul Taberei în 2015.

«Banii vor veni din iunie»

Gheorghe Udrişte, fostul director Metrorex susţine că până în luna iunie bugetul va fi reevaluat. "Avem premisa că cel târziu până în iunie vom primii cât avem nevoie. Lucrările nu au fost oprite, doar a scăzut ritmul de lucru", a spus acesta. Şefii firmei Astaldi, cea care se ocupă de lucrările la metrou, sunt, însă de altă părere. "Deocamdată, nu putem spune oficial că lucrările au fost oprite. Aşteptăm până săptămâna viitoare", au declarat aceştia pentru Click!

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
cub Kirstie Alley
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg