Adio, telefoane mobile în timpul orelor!

Ultima actualizare:

    Elevii, profesorii şi părinţii vor avea surprize uriaşe în noul an şcolar Foto: Shutterstock
Elevii, profesorii şi părinţii vor avea surprize uriaşe în noul an şcolar Foto: Shutterstock

Şcoala se deschide peste câteva zile, iar elevii, profesorii şi părinţii vor avea multe surprize. De pildă, părinţii ar putea fi puşi să măture strada sau să adune frunze prin parcuri, dacă nu îşi trimit copiii la ore.

Ce trăznăi fac elevii în clase aflăm de pe Internet: se filmează cu telefoanele mobile când sunt violenţi sau când îşi bat joc de profesori. De la 15 septembrie, telefoanele mobile nu vor mai putea fi folosite în timpul orelor, precizează noul Regulament şcolar. „Nu mai putem accepta ca profesorul să scrie la tablă, iar elevul să stea cu telefonul mobil sub bancă. Din 15 septembrie, în şcoli va fi mai multă disciplină. Trebuie să înţeleagă toată lumea că profesorii şi elevii au drepturi, dar şi obligaţii. Şi până acum Regulamentul şcolar preciza că elevii şi profesorii trebuie să aibă o ţinută şi un comportament decent, dar nimeni nu primea sancţiuni”, a explicat, ieri, pentru Click!, ministrul educaţiei Remus Pricopie. Elevii nu au voie să deţină, să consume sau să comercializeze, în şcoli şi în afara acestora, droguri, substanţe etnobotanice, băuturi alcoolice şi ţigări. De asemenea, ei nu au voie să participe la jocuri de noroc şi nici să aducă în şcoală reviste pentru adulţi, arme sau petarde.

Părinţii vor fi şi ei responsabili pentru copiii lor. „Motivul pentru care abandonul şcolar a ajuns la 18%, un procent foarte mare, este că părinţii nu au fost obligaţi să îşi trimită copiii la ore şi nu au răspuns pentru felul în care aceştia se comportă sau se îmbracă. De aceea, au fost stabilite sancţiuni pentru cei care nu vor respecta acest Regulament”, a mai precizat ministrul Remus Pricopie. Astfel, pentru absenţele de la ore, părinţii ar putea primi amenzi contravenţionale de la 100 de lei, la 1.000 de lei, pe care le vor aplica agenţii de la Poliţia Locală. Cei care nu vor plăti aceste amenzi vor fi obligaţi să efectueze ore amendă în folosul comunităţii. Cu alte cuvinte, vor fi trimişi pe străzi sau în parcuri să dea cu mătura.

«Profesorii corupţi vor ieşi din învăţământ»

Au fost profesori care au cerut bani pentru promovarea unor candidaţi sau la examene. „Avem toleranţă zero pentru faptele de corupţie. Din păcate, au fost profesori care au părăsit sistemul de învăţământ pentru astfel de fapte. Noul regulament le aminteşte tuturor cadrelor didactice că trebuie să fie un exemplu pentru elevi şi că trebuie să respecte nişte reguli”, ne-a declarat ministrul Remus Pricopie. El a anunţat şi recompense pentru profesori: va fi reintrodus Programul 100 de euro. „Urmează să formalizăm această decizie în săptămânile viitoare. Este vorba de aproximativ 150 de euro (circa 650 de lei) ca sumă forfetară, adică profesorii vor avea decizia finală pentru folosirea acestor fonduri”, a adăugat ministrul educaţiei.

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie
Ministrul educaţiei, Remus Pricopie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net