Administratorul Centrului de reeducare din Maramureș spune că acuzațiile referitoare la sclavia adolescenților germani sunt inventate

Ultima actualizare:

    Pe site-ul programului “Projekt  Maramureş” apar imagini de la întâlnirile reprezentanţilor ONG-ului
Pe site-ul programului “Projekt Maramureş” apar imagini de la întâlnirile reprezentanţilor ONG-ului

Scandalul apărut în vara acestui an, cu privire la metodele dure de reeducare a adolescenților germani dependenți de droguri și alcool, nu a schimbat mare lucru la Centrul din Maramureș. Administratorul acestuia spune că nu este nimic adevărat și că sunt acuzații inventate.

În luna august (2019), cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar. Cei opt, administratori şi angajaţi ai centrului, între care doi nemţi, soţ şi soţie, sunt suspectați de DIICOT că fac parte dintr-o reţea de crimă organizată care se ocupa cu traficul copiilor-problemă din Germania. Sub pretextul unui program de reeducare, ”Projekt Maramureş“ era de fapt paravanul pentru exploatarea tinerilor cu probleme de comportament din Germania. Copiii au povestit că în programul ”Projekt Maramureş“ erau închişi într-un aşa-zis „arest”, în care erau legaţi cu funii, erau înhămaţi la căruţe alături de animale sau erau ţinuţi în frig.

În prezent, doar patru suspecți printre care și pedagogul din Germania care a gândit metodele de educație, sunt arestați. Administratorul centrului, Hans Henning, susține însă că acuzațiile sunt inventate și că tinerii se simt bine și sunt îngrijiți cu atenție, conform unui reportaj exclusiv al Digi24.

Hans Henning este expert și trainer german pentru prevenirea violenței la copii și tineri El spune că, de fapt sunt invențiile unor adolescenți care au vrut să scape de reeducare.

”Știm cu toții că tinerii la vârsta asta au propriul lor adevăr. Probabil este diferit de al nostru. Dar dacă ceva rău s-a întâmplat aici, dacă cineva a lovit un copil, trebuie să vorbim despre asta, dar până la a vorbi despre sclavie, despre a trafica acești copii, nu pot să cred aceste vorbe”, spune Hans Christian Henning - administratorul actual al centrului, potrivit Digi 24.

El a mai spus că în prima zi la centrul a intervievat 10 tineri și aceștia i-ar fi mărturisit că sunt fericiți acolo și că nu este adevărat ce au descoperit autoritățile.

Centrul de reeducare de la Vișeu de Sus, finanțat de autoritățile din Germania, își propune să aducă pe calea cea bună copii germani cu probleme.

După ce procurorii au început ancheta, majoritatea tinerilor s-au întors la familiile lor. În Maramureș au mai rămas nouă adolescenți care încep să învețe limba română și spun că o duc bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net