Admiterea la liceu 2019. Au început probele de aptitudini

15 mai 2019
image
Elevii de clasa a VIII-a care au ├«nv─â╚Ťat ├«n clase sportive, de arte sau limbi str─âine pot fi admi╚Öi la un liceu de profil dac─â promoveaz─â probele de aptitudini ce se desf─â╚Öoar─â ├«n aceste zileFOTO: adevarul.ro

Elevii de clasa a VIII-a care au ├«nv─â╚Ťat ├«n clase sportive, de arte sau limbi str─âine pot fi admi╚Öi la un liceu de profil dac─â promoveaz─â probele de aptitudini ce se desf─â╚Öoar─â ├«n aceste zile. Rezultatele le vor afla pe 20 mai.

De aceste rezultate depinde admiterea la un liceu voca╚Ťional. Mii de elevi au ├«nceput probele de aptitudini. Probele sunt programate pentru perioada 15 - 17 mai 2019.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor ╚Öi a cuno╚Ötin╚Ťelor de limb─â modern─â ╚Öi matern─â, ├«nscrierile s-au f─âcut ├«n zilele de 13 ╚Öi 14 mai, iar desf─â╚Öurarea probelor pentru perioada 15 - 17 mai 2019.

Circa 15.000 de elevi din clasele a VIII-a s-au ├«nscris la probele de aptitudini, iar rezultatele de la aceste probe ├«i vor ajuta s─â studieze la un liceu voca╚Ťional.

Sunt programate probe la limbile maghiar─â, german─â, italian─â, englez─â, francez─â, spaniol─â, probe de arte vizuale, probe sportive, muzic─â, balet, actorie, teologie.

Rezultate probe de aptitudini

Rezultatele se afi┼čeaz─â ├«n ziua de 20 mai 2019.

Contestaţiile, în cazul în care metodologia permite, se depun în data de 20 mai 2019.

Afi┼čarea rezultatelor finale, dup─â contesta┼úii, se face ├«n data de 24 mai 2019. Absolven┼úii care au promovat probele de aptitudini la liceele / clasele din ├«nv─â┼ú─âm├óntul voca┼úional sunt admi┼či pe locurile pentru care au sus┼úinut testele /probele astfel:

a. în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, calculate conform art. 8 din Metodologia de admitere, pentru profilurile la care aprecierea probelor de aptitudini se face prin note;

b. în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pentru profilurile la care aprecierea probelor se face pe bază de calificativ : admis / respins.

Pentru profilul artistic, sportiv, militar, teologic ┼či la specializarea filologie de la liceul Waldorf, aprecierea probelor se face prin note.

Candida┼úii declara┼úi respin┼či la probele de aptitudini sau care nu au fost admi┼či la liceele voca┼úionale din lips─â de locuri, ├«n data de 4 iulie 2019 ridic─â fi┼čele de ├«nscriere de la secretariatele liceelor la care au sus┼úinut probe de aptitudini, le depun la ┼čcolile gimnaziale pe care le-au absolvit ┼či ├«n perioada prev─âzut─â de calendarul admiterii, completeaz─â op┼úiuni la ╚Öcoala gimnazial─â pe care au absolvit-o. Ace┼čti candida┼úi particip─â la repartizarea computerizat─â, din 12 iulie.

Cite╚Öte ╚Öi Cum s─â iei note mari la examenele de Evaluare na╚Ťional─â ╚Öi Bac 2019

Cite╚Öte ╚Öi Bacalaureat 2019. Cum s─â te preg─âte╚Öti cu trei luni ├«nainte examen

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
anda adam
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elon musk met gala 2022
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg