ADN-ul la control! Au început analizele la produsele din carne
Verificările se vor face în alimentele destinate comercializării care conţin carne de vită sau sunt etichetate ca având în compoziţie carne de vită, informează Agerpres.
Tipurile de produse alimentare din care se vor preleva probe sunt carne tocată, carne preparată, produse din carne şi produse compuse conţinând carne de vită, fierte sau afumate, produse din carne gătite pe bază de carne tocată, produse compuse pe bază de foietaj şi carne tocată, din producţia internă, din schimburi intracomunitare sau importuri.
Probele se vor preleva din produse de la carmangerii, restaurante, cantine, unităţi de catering, patiserii, fast-food-uri, unităţi tip supermarket şi hipermarket.
Aceste controale au drept scop verificarea alimentelor care sunt declarate ca fiind sau conţinând carne de vită în scopul identificării eventualelor substituiri cu carnea de cal, potrivit Agerpres.Cheltuielile ocazionate pentru prelevarea probelor în cadrul programului de control coordonat vor fi suportate 75% de către Uniunea Europeană.