Adolescenţii pot începe şcoala de şoferi cu trei luni înainte de a împlini 18 ani

Este vorba despre proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului 1391/2006. Actul a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

O altă noutate constă în aceea că, elevii şcolilor cu profil tehnic auto, care doresc obţinerea permiselor din categoriile B şi BE vor putea începe şcolile de şoferi începând cu vârsta de 17 ani, în aşa fel încât, la terminarea studiilor, să se poată angaja imediat.

Totodată, elevii acestor şcoli, care urmăresc să obţină permise de conducere din categoriile C şi CE, care până acum puteau fi obţinute numai începând cu vârsta de 21 de ani, pot începe şcoala de şoferi la vârsta de 17 ani, iar de la vârsta de 18 se pot prezenta la examen.

După ce promovează examenul, dacă prezintă un certificat de calificare profesională eliberat de Autoritatea Rutieră Română (ARR), ei primesc permisele din categoriile C şi CE, însă, până la vârsta de 21 de ani nu pot conduce vehiculele care aparţin acestor categorii decât pe teritoriul României.

Există în proiect şi o normă tranzitorie care face referire la situaţia candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere din categoria AM. Prin urmare, aceia care fac dovada faptului că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013, se pot prezenta direct la examen, fără să fie obligaţi să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi.

Proiectul aduce modificări şi pentru persoanele care s-au căsătorit şi trebuie să-şi schimbe permisele de conducere. Acestea vor trebui să prezinte doar cartea de identitatea, fără ca certificatul de căsătorie să mai fie necesar.

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
inna sexy jpg
horoscop jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
loredana groza si sotul 7 webp
image
image
image
image
image
image
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg