Adrian Streinu-Cercel desfiin╚Ťeaz─â afirma╚Ťiile lui Bittman: ÔÇ×Nu e nimeni mai de╚Ötept sau mai prost dec├ót cel─âlaltÔÇŁ

22 octombrie 2020
adrian streinu cercel jpeg
Dr. Adrian Streinu-Cercelfoto: Inquam Photos

Dan Bittman a f─âcut declara╚Ťii halucinante ├«n cadrul unui interviu, contest├ónd m─âsurile pe care autorit─â╚Ťile le-au luat ├«n contextul pandemiei de coronavirus. Ba, mai mult, solistul pune la ├«ndoial─â ╚Öi datele furnizate zilnic c─âtre popula╚Ťie. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infec╚Ťioase ÔÇ×Matei Bal╚ÖÔÇŁ, combate afirma╚Ťiile solistului.

Dan Bittman nu s-a sfiit s─â pun─â la ├«ndoial─â m─âsurile autorit─â╚Ťi, ├«ntr-o tirad─â pe care a afi╚Öat-o la G├óndul Live, ├«ns─â a contestat ╚Öi cifrele anun╚Ťate zilnic popula╚Ťiei. Solistul de la Holograf a afirmat c─â nimeni nu poate spune care este, de fapt, bilan╚Ťul deceselor provocate de coronavirus, din moment ce medicii nu efectueaz─â necropsiile ├«n momentul ├«n care pacien╚Ťii se sting pe paturile de spital. Dup─â apari╚Ťia la G├óndul Live, Dan Bittman s-a aflat miercuri seara ╚Öi ├«n studioul emisiunii "Sinteza Zilei" (Antena 3).

Declara╚Ťiile lui Dan Bittman, comb─âtute de speciali╚Öti

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infec╚Ťioase ÔÇ×Matei Bal╚ÖÔÇŁ din Capital─â, combate afirma╚Ťiile lui Dan Bittman, ├«ntr-o interven╚Ťie la postul Antena 3. ÔÇ×Nu e nimeni mai de╚Ötept sau mai prost dec├ót cel─âlaltÔÇŁ, atrage aten╚Ťia specialistul, care nu s-a oprit aici.

ÔÇ×Oamenii ies to╚Ťi din ture, astfel ├«nc├ót unii ├«ncep s─â pl├óng─â ├«n momentul ├«n care ies din acele costume nenorocite ca de pinguini. Imagina╚Ťi-v─â ce ├«nseamn─â s─â stai ╚Öi s─â consul╚Ťi ├«n acel costum. Este u╚Öor s─â punem sub semnul ├«ntreb─ârii absolut orice. Ce vreau s─â remarc este c─â ar trebui s─â ne unim ├«n aceast─â problem─â.

Din punct de vedere tehnologic, Matei Bal╚Ö a fost singurul institut din Rom├ónia care ├«n februarie a putut s─â pun─â la dispozi╚Ťie pe platforme PCR modalitatea de determinare a acestui virus ╚Öi asta am f─âcut-o cu preg─âtiri cu mul╚Ťi ani ├«n urm─â.

Încă din 2006 ne-am pregătit, am construit un laborator de genetică moleculară, adică am făcut lucruri, nu am stat să vină cineva din Guvern să ne spună ce să facem și cum să facem.

Dup─â care am ├«nceput s─â replic─âm acest sistem pe PCR ├«n toat─â ╚Ťara, iar acum, da, se g─âse╚Öte sub diferite platforme ╚Öi se pot face cu sutele de teste pe zi f─âr─â probleme. S─â ╚Öti╚Ťi c─â testele sunt corecte, au martori, adic─â martorul se compar─â cu proba ╚Öi spune chiar dac─â este pozitiv sau negativ. Nu exist─â niciun fel de dubiu.

Problema apare, ├«ns─â, la modalitatea ├«n care se recolteaz─â din nasul pacientului, ca s─â spun a╚Öa. Dac─â iei din v├órful nasului, nu o s─â ob╚Ťii mare lucru, dar dac─â iei exact a╚Öa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maxim─â marj─â de sensibilitate.

Discursurile dezbinatoare nu ├«╚Öi au rostul ├«n acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai de╚Ötept sau mai prost dec├ót cel─âlalt. To╚Ťi avem o pandemie ╚Öi ├«nc─â doi ani de zile de aici ├«ncolo va trebui s─â facem fa╚Ť─â ╚Öi s─â trecem cu bine dac─â vom fi uni╚ŤiÔÇŁ, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Ce a declarat Dan Bittman

ÔÇ×Eu nu contest c─â sunt cazuri dramatice. At├óta vreme c├ót nu am voie s─â fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoan─â, nu pot s─â spun c─â au murit 5.000 de oameni de Covid-19 ├«n Rom├ónia. Nu ai voie s─â spui, ca medic, c─â un om a murit de o boal─â, dac─â nu ├«i faci autopsie. Sunt al─âturi de familiile ├«ndurerate. Mie mi-au murit ambii p─ârin╚Ťi, dar nu pot s─â ├«nghit informa╚Ťie f─âr─â discern─âm├ónt", a spus Dan Bittman, la G├óndul Live.

"Dac─â ies pozitiv, m─â tratez. Un prieten din SUA a stat o s─âpt─âm├ón─â ├«n cas─â, s-a tratat de Covid cu aspirin─â ╚Öi i-a trecut. Tuturor ne e team─â, pentru c─â s-a inventat un du╚Öman invizibil. Ne e fric─â de moarte. M├óine o s─â pun─â pe clan╚Ť─â o chestie ca s─â o iau. M─â sp─âl pe m├óini, a╚Öa am fost ├«nv─â╚Ťat".

  • La al╚Ťii nu s-au ├«nchis c├órciumile

"Eu zic s─â ne protej─âm ca specie, dar s─â avem mintea la noi, s─â lu─âm exemplele coerente ╚Öi bune. Aici informa╚Ťia nu mai exist─â ├«n Rom├ónia, dec├ót cea care trebuie s─â fie. Noua Zeeland─â a terminat-o cu virusul. Trebuiau s─â fie c─âlare pe ─âia, s─â ├«i ├«ntrebe. Nici ├«n Bulgaria, ├«n Grecia nu sunt aceste probleme. Sunt oameni, ies, nu s-au ├«nchis c├órciumi, p├ón─â ╚Öi ├«n Anglia, nu s-au ├«nchis c├órciumile".

  • ÔÇ×S─â mor ╚Öi eu de Covid, s─â dea DumnezeuÔÇŁ

"E vorba ╚Öi de s─âlile de spectacol, dac─â at├ót de tare ne protejeaz─â masca, de ce nu ├«i la╚Öi s─â vin─â cu masc─â la concerte? Am gura spurcat─â ╚Öi ├«mi permit s─â spun orice. S─â mor ╚Öi eu de Covid, s─â dea Dumnezeu. Chiar nu vreau s─â mai tr─âiesc ├«n condi╚Ťii degradante. Nu se poate a╚Öa ceva, este prea mult. Trebuiau f─âcute zece spitale adev─ârate, pline de echipamente. Dac─â to╚Ťi da╚Ťi banii. Vreau s─â ne putem ├«mbr─â╚Ťi╚Öa, nu prostia asta cu cotulÔÇŁ, a conchis Dan Bittman la G├óndul Live.

loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
2vancea botez jpg
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg
elena udrea png