Afacere de succes: copiii asistaţi social coc pâine pentru ambasade

Ultima actualizare:

    Pâine şi celelalte produse de patiserie se vând şi la cafeneaua din Bucureşti
Pâine şi celelalte produse de patiserie se vând şi la cafeneaua din Bucureşti

Ieri, rătăceau pe străzi, fără vreun scop în viaţă. Azi, existenţa lor a căpătat un sens. Peste 400 de copii şi tineri din Bucureşti şi judeţul Prahova, proveniţi din familii dezorganizate ori defavorizate, muncesc din greu pentru a-şi schimba destinul. Şansa lor se numeşte Organizaţia Umanitară „Concordia”, în cadrul căreia deprind meserii recunoscute pe plan european.

Ceea ce a început cu o mână întinsă copiilor abandonaţi sau proveniţi din familii dezbinate s-a transformat, în scurt timp, într-un veritabil curs de formare profesională a acestora. La şase ani de la prima lecţie predată în brutărie, cursul a devenit o adevărată şcoală de brutari şi patiseri pentru tinerii găzduiţi şi ocrotiţi de Organizaţia Umanitară "Concordia". Nu mai puţin de 24 de tineri sunt instruiţi, anual, în meseriile de brutar şi patiser-cofetar la punctul de lucru din Ploieşti al organizaţiei.

Din 2010, anul primei promoţii de absolvenţi, tinerii şi-au găsit de lucru în cadrul brutăriei „Concordia”, dar şi în alte fabrici de panificaţie. „După ce se califică în meseria de brutar-patiser, tinerii pot obţine locuri de muncă, iar, în prezent, trei dintre ei sunt angajaţi în cadrul brutăriei de la Ploieşti. Ei ştiu că de succesul produselor lor este legată şi speranţa pentru un loc de muncă”, spune Bogdan Braicu, managing director al organizaţiei.

Aici se coace pâinea
Aici se coace pâinea

Diploma obţinută la absolvirea cursurilor este paşaportul lor spre o viaţă normală, pe cont propriu. Roadele muncii lor se văd însă în aprecierea de care se bucură produsele de patiserie pe care le modelează şi le coc cu mâinile lor. Organizaţia a semnat deja contracte de furnizare a produselor coapte în brutărie cu ambasade ale unor state europene, firme de prestigiu româneşti şi străine din Bucureşti şi Ploieşti. Serviciul de catering e disponibil, însă tuturor bucureştenilor şi ploieştenilor.

De ieri, în Bucureşti funcţionază şi o cafenea, în care, pe lângă cafea, băuturi şi ceaiuri, puteţi degusta produsele coapte în brutăria de la Ploieşti: pâine de secară şi din făină integrală, covrigi, prăjiturele, chifle, plăcinte, baghete şi cornuri, toate realizate de copiii aflaţi în grija organizaţiei. Cafeneaua funcţionează la parterul clădirii Premium Plaza, situată pe strada Dr. Iacob Felix nr. 63-69.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
image
actualitate.net
image
actualitate.net