Afacere inedită în Iași: taxi pentru animăluţele care au nevoie să meargă la veterinar

Ultima actualizare:

    Ham-ham, merg  la doctor cu taxiul!Fotografii: Facebook/MegaDreams Pet Taxi
Ham-ham, merg la doctor cu taxiul!Fotografii: Facebook/MegaDreams Pet Taxi

Doi tineri din Iaşi au deschis o afacere prin care doresc să ajute cât mai multe animăluţe pentru a ajunge la veterinar sau oriunde au nevoie. Ideea le-a venit după ce chiar ei au trecut printr-o poveste tristă. Cei doi şi-au pierdut căţelul fiindcă n-au ajuns repede la veterinar, toţi taximetriştii refuzând să primească patrupedul în maşină.

„Am avut un câine de talie mare, avea cam 80 de kilograme. Aveam nevoie să-l ducem urgent la veterinar, întrucât nu ştiam ce se întâmplă cu el. Nu am avut transport, am fost refuzaţi de multe firme de taxi, ambulanţe pentru animale nu existau la acea vreme şi l-am pierdut, din păcate”, povesteşte Roxana Rebiţă, din Iaşi.

“Am zis că ar fi bine să înfiinţăm noi un pet taxi pentru oamenii care au nevoie să-şi ducă animăluţele la veterinar şi care sunt refuzaţi de taxi. Aşa a apărut firma noastră”, explică tânăra pentru adevarul.ro.

Taxiul a 

Taxiul este disponibil pentru orice nevoie a animăluţelor. Ele pot merge la veterinar, la coafor sau la o plimbare. Autoturismul este dotat cu toate utilităţile şi a fost avizat de către Direcţia Sanitară Veterinară. „Am avut o comandă pentru un căţel care suferea de o boală cronică, aflată într-un stadiu avansat. L-am dus la veterinar şi, din fericire, a fost salvat. Am luat toate măsurile pentru confortul animalelor”, dezvăluie Gabriel Gavenea, al doilea fondator al firmei.În taxiul special amenajat pot fi transportate simultan două animăluţe. În cazul în care fac parte din aceeaşi familie şi există suficient spaţiu, pot fi transportate chiar trei cu aceeaşi cursă. În mod normal, în funcţie de dimensiuni, necuvântătoarele sunt transportate în cuşti speciale, puse în portbagajul maşinii, dar animăluţele pot sta şi pe bancheta din spate, dacă sunt obişnuite cu acest tip de transport.

„Le oferim şi recompense, dacă au voie şi dacă nu sunt alergice. Au, desigur, şi apă la discreţie, iar dacă animăluţelor le place pe banchetă, pot fi duse fără nici o problemă”, arată Gabriel.

Cei doi tineri îşi doresc să-şi extindă afacerea în toată regiunea Moldovei şi să îngrijească animăluţele celor care pleacă în concedii. „Suntem singurii din zona Moldovei. Oamenii care au aflat despre noi s-au bucurat foarte mult, fiindcă mereu au fost refuzaţi de taxiuri de-a lungul timpului, în momentele în care au avut nevoie. Nu există ambulanţe veterinare şi cei care au animale de companie se bucură foarte mult că funcţionăm non-stop”, încheie Roxana.


    Micuţul are privilegiul  să stea lângă şofer
Micuţul are privilegiul să stea lângă şofer


    Şi pisicile sunt  bine-venite la bord
Şi pisicile sunt bine-venite la bord

Click! spune

Taxiul destinat necuvântătoarelor poate fi folosit şi pentru a comanda mâncare pentru animăluţe. Stăpânii pot apela la firma de pet taxi, iar alimentele sau orice alte cumpărături destinate animalelor sunt aduse chiar la domiciliu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net