Afacere inedită la Iași. Un bărbat de 36 de ani a deschis un hotel pentru plante tropicale

Ultima actualizare:

    Bogdan a fost  mereu pasionat de  plantele exotice Fotografii: Facebook/Bogdan Harabagiu
Bogdan a fost mereu pasionat de plantele exotice Fotografii: Facebook/Bogdan Harabagiu

Demers inedit la Iaşi! Un bărbat de 36 de ani, pasionat de plante de pe mai multe continente, s-a gândit să-şi transforme hobby-ul într-o afacere. Aşa a apărut hotelul pentru plante tropicale. Bogdan are grijă, în timpul sezonului rece, de plantele clienţilor, în schimbul unei chirii.

Şi-a suflecat mânecile şi a pus în practică o idee mai puţin obişnuită. Un tânăr din Iaşi a plecat de la pasiunea pentru plante şi a deschis o afacere, pe care a dezvoltat-o după o vacanţă în Thailanda, în plină pandemie. Bogdan (36 de ani) a deschis primul shop cu plante deosebite, provenite din ţări africane, printre care Madagascar, şi din ţări asiatice, cum ar fi Singapore. Iniţiativa sa n-a rămas fără ecou, astfel că, în scurt timp, el a fost asaltat cu întrebări de clienţi, care îi cereau sfaturi despre îngrijirea florilor, extrem de pretenţioase, în perioada iernii. Aşa că Bogdan a decis să deschidă un hotel pentru plante, care să funcţioneze în perioada septembrie - mai. 

„Avem o serie de clienţi care şi-au amenajat terasele de acasă sau terasele de restaurant. Plantele au crescut şi ei nu au unde să le adăpostească pe timpul iernii. M-am gândit că soluţia cea mai bună este să avem noi grijă de ele”, explică antreprenorul Bogdan Harabagiu pentru adevarul.ro.


    Florile pretenţioase  se bucură de lumină  şi de căldură
Florile pretenţioase se bucură de lumină şi de căldură

Chiria, între 250 şi 500 de lei metrul pătrat

Preţurile pentru o lună de cazare nu se compară, desigur, cu preţurile unui hotel obişnuit. Pentru plante, clienţii plătesc chirii care pot ajunge la maximum 500 de lei pe lună. „O alocasia (n.r. - plantă originară din Asia tropicală şi subtropicală, întâlnită şi în Australia) ocupă în jur de o jumătate de metru pătrat. Clienţii ar trebui să plătească undeva la 150-200 de lei pe lună. Chiria începe de la 250 de lei pe metrul pătrat şi ajunge până la 500 de lei. Avem plante care au nevoie de o temperatură de 18-20 de grade şi, în mod evident, cheltuielile cu încălzirea încăperilor sunt mai mari”, detaliază ieşeanul.

Hotelul de plante are în jur de 350 de metri pătraţi şi o înălţime de 7 metri. Deja o parte din spaţiu a fost ocupat de clienţii fideli, care lasă plantele pe mâini bune în perioada sezonului rece. „Evităm să luăm plante bolnave, fiindcă noi oferim şi garanţie. Ar trebui ca planta să fie cât de cât în regulă sau măcar să ştim cum s-o punem pe «picioare», în caz că se confruntă cu o problemă”, adaugă antreprenorul.


    Transportul ghivecelor  se face cu mare atenţie
Transportul ghivecelor se face cu mare atenţie

Click! spune

Plantele din magazin şi cele de la hotel au parte de o îngrijire specială. Ele sunt stropite cu ulei de neem, extras dintr-un copac din India. Plantele vândute de Bogdan costă între 100 şi 6.000 de lei. Prin urmare, clienţii nu riscă şi preferă să le aducă la hotel în sezonul rece. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net