Află-ţi drepturile de pacient şi întreabă specialiştii!


    Dr. Cristian Buşoi  este ajutat de  tineri voluntari în  campania lansată ieri
Dr. Cristian Buşoi este ajutat de tineri voluntari în campania lansată ieri

Vrei să știi ce drepturi ai ca pacient sau ca asigurat, vrei să afli ce trebuie să faci pentru a putea obține un tratament în străinătate sau care este schema de vaccinare? Răspunsurile le găsești pe platforma drepturilepacientilor.info, lansată miercuri (12 august).

„Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate din România. Din păcate, la noi, multe dintre drepturile pacienților nu sunt respectate, așa cum, de foarte multe ori, pacienții nu-și cunosc cele mai elementare drepturi. De aceea am decis să lansez o campanie de informare”, a declarat, miercuri, Cristian Bușoi, medic și europarlamentar PNL. Bușoi a arătat că, pentru campania „Drepturile Pacienților”, a fost lansat un call center, la care răspund voluntari sfătuiți de 14 medici, și site-ul www.drepturilepacienților.info. Pentru început, numărul Tel Verde 0800.080.444 (apelare gratuită) este disponibil doar în București, între orele 8.00 și 20.30.

„La acest număr de telefon se pot primi sfaturi, cu excepția celor legate de medicamente, medici și spitale, și sesizări cu privire la sistemul medical”, a completat Cristian Bușoi, care a mai spus că, în baza reclamațiilor, el transmite scrisori către furnizorii de servicii medicale. De asemenea, răspunsurile se vor întoarce către solicitanți prin intermediul telefonului, al poștei sau E-mail-ului. 

În ceea ce privește site-ul www.drepturilepacienților.info, accesul este pentru toată lumea. Aici găsiți mai multe secțiuni cu informații referitoare la drepturile pacienților, cele ale asiguraților, dar și obligațiile acestora. De asemenea, sunt prezente informații despre programele naționale de sănătate, despre cardul național de sănătate și despre cel European.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
cub brigitte pastramă png
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
1 somn jpg jpeg
image
image
image
image
rebeca pascu jpg
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg