Ai câine? Eşti obligat să-l castrezi!

Ultima actualizare:

Aceste prevederi precum şi înăsprirea regulilor pentru adopţia maidanezilor sunt principalele măsuri din noul program al Municipalităţii, menit să reducă numărul patrupedelor abandonate pe străzile Bucureştiului.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor cer creşterea la 170 de lei a sumei pe care trebuie să o plătească o persoană fizică sau juridică pentru a adop­ta un maidanez. În cazul ONG-urilor de protecţie a animalelor, suma este zero, dar acestea trebuie să facă dovada că au unde să le ţină: în adăposturi autorizate sau în locuinţe.

Dacă propunerile aflate acum pe site-ul Primăriei Capitalei vor fi votate, câinii adoptaţi nu vor putea fi duşi în pieţe, parcuri sau în şcoli şi spitale. Pentru că statisticile spun că proprietarii de câini aruncă puii acestor animale pe străzi, animalele vor trebui sterilizate şi înregistrate chiar dacă sunt de apartament, cu excepţia celor utilitari, bolnavi, a celor cu valoare zootehnică, a celor înscrişi la Asociaţia Chinologică şi a celor aparţinând MApN, MAI.

«Să se ocupe de maidanezi!»

Laurenţia Ştefănescu, 70 de ani, pensionară: ”Nu sunt de acord să îmi declar cele trei căţele. Ce treabă au ei cu animalele mele? Ştiu eu care sunt interesele! Vor să ne pună impozit pe animalele din casă. Să se ocupe de maidanezi!”.Marian, Georgescu, 35 de ani, funcţionar: „Iubesc animalele şi am acasă câini. Fac eforturi pentru creşterea lor iar autorităţile, în loc să mă ajute, nu ştiu cum să scoată reguli mai dure. De ce să ne caute de animale?”Ion Voinescu, 77 de ani, pensionar: „Nu suport străzile pline de câini! Din cauza celor părăsiţi, anumite zone trebuie evitate. Dacă autorităţile au ajuns la concluzia că aceste reguli rezolvă problema, atunci să le aplice”.Mircea Chiriţescu, 40 de ani, medic:  „Sunt de acord cu obligativitatea înregistrării şi sterilizării tuturor câinilor cu proprietar,  pentru că mulţi le abandonează puii. Sunt de acord şi cu regulile dure pentru adopţii”.

image
image
image
image
image
image
finlanda jpeg
Sfântul Arhanghel Mihail   icoană de Gabriel Toma Chituc png
Ambulanță AREU Lombardia Foto Captură youtube jpg
DIICOT 3 jpeg
oracolul ana previziuni stirile diminetii cine va fi noul presedinte al romaniei in 2024 824093 jpg
foto2  jpg