Ai maşină şi vrei un împrumut? Iată cum poți apela la un amanet auto

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Atunci când apar probleme financiare şi au nevoie de bani lichizi, oamenii apelează, în general, la cunoscuţi sau la bancă. Însă aceste două variante au limitările lor: cunoscuţii nu pot împrumuta decât sume mici de bani, iar băncile acordă foarte greu credite în ziua de astăzi.

De cele mai multe ori, instituţiile financiare bancare solicită foarte multe acte justificative, care îngreunează procesul de acordare a împrumutului. În plus, analiza financiară pentru a vedea dacă solicitantul poate restitui banii fără probleme durează foarte mult. În aceste condiţii, companiile de amanet auto s-au dezvoltat foarte mult şi, în prezent, constituie o alternativă de încredere pentru orice persoană fizică sau juridică, care necesită rapid bani lichizi.Ce este mai exact o firmă de amanet auto?O firmă de amanet auto este o instituţie financiară nebancară, care oferă împrumuturi pe 30 de zile sau chiar mai mult, garantate cu maşina. Aceasta este dusă într-un parc auto, unde este fotografiată în interior şi exterior şi apoi acoperită cu o prelată. Pe toată perioada creditului, maşina este păzită de o firmă specializată şi supravegheată cu ajutorul camerelor video, la care proprietarul are acces online pentru a fi sigur că ea este în siguranţă şi că nimeni altcineva nu o foloseşte în acest timp. Când acesta returnează banii împrumutaţi, compania de amanet auto i-o dă înapoi în aceeaşi stare în care a lăsat-o. Poate obţine chiar şi o revizie şi o cosmetizare cadou, dacă optează pentru un pachet mai avansat de servicii.

Firmele de amanet auto îşi desfăşoară activitatea în majoritatea ţărilor dezvoltate din lume. În România, Amanet Auto, acreditată de Banca Naţională a României, este lider de piaţă. Compania are o experienţă de peste opt ani pe piaţa financiară şi are locaţii în toate sectoarele Bucureştiului, ceea ce este extrem de avantajos pentru clienţi, având în vedere aglomeraţia din ce în ce mai mare din capitală. Ideea acestei afaceri i-a venit lui Adrian Paraschiv încă din 2009, în plină criză fianciară, însă de-abia în 2013 a demarat activitatea propriu-zisă.

“Am investit 100.000 de euro la vremea respectivă, dar la scurt timp s-au dovedit a fi insuficienţi. Cererea era mai mare decât anticipasem. Am ales această nişă pentru că filtrează puţini clienţi. Recunosc, atunci când am înfiinţat firma de amanet auto, mă aşteptam să îmi calce pragul numai jucători din cazinouri. Realitatea a fost însă alta. Am avut şi am, aş putea spune, plăcuta surpriză ca numai 2%-3% dintre clienţi să vină din sălile de jocuri de noroc. Restul sunt oameni de calitate, oameni de afaceri, care vin cu maşinile personale sau cu maşinile din flotă”, a declarat omul din spatele firmei Amanet Auto.Cine poate beneficia de amanet auto?Orice persoană fizică sau juridică, care are în proprietate un autoturism, poate solicita un imprumutut cu garanţie auto, chiar dacă aceasta figurează cu raport negativ în Biroul de Credit. Tot ceea ce trebuie să facă este să contacteze o firmă de amanet auto şi să obţină o evaluare telefonică a maşinii. În funcţie de anul de fabricaţie şi de starea acesteia, persoana respectivă poate primi între 60% şi 75% din valoarea ei.

Tot la telefon, se pun la punct celelalte detalii referioate la credit: comsionul şi actele necesare. Persoanele fizice au nevoie de buletin, cartea de identitate şi talonul maşinii, plus cele două chei ale autoturismului. Pe lângă aceste documente, persoanele juridice trebuie să furnizeze CUI, actul constitutiv şi ştampila societăţii comerciale. După predarea actelor şi semnarea contractului de credit la sediul companiei de amanet auto, solicitantul primeşte banii imediat şi îşi rezolvă toate problemele financiare.“Intri în posesia banilor pe loc. Comisioanele sunt recalculabile la zi, nu plăteşti pe toată perioada contractuală. Dacă, de exemplu, împrumuţi 10.000 de lei şi restitui banii peste trei zile, plăteşti comisionul doar pe acestea, nu pe întreaga durată contractuală. Ai perioadă de graţie, există o elasticitate destul de mare. Niciodată nu am ţinut să intrăm în posesia autoturismelor. Noi nu vindem maşini, noi împrumutăm bani. Dacă lăsăm clientul fără maşină, cu ce mai vine a doua oară?!”, s-a întrebat retoric Adrian Paraschiv, antreprenorul care a pus pe picioare AmanetAuto.După expirarea celor 30 de zile, există posibilitatea de prelungire a împrumutului cu alte 14 zile. Apoi, la final, cel care s-a solicitat trebuie să restituie banii şi să achite comisionul şi primeşte autoturismul în aceeaşi stare în care l-a predat ca garanţie. Cei care nu reuşesc să-şi achite datoria, nu pierd maşina, ci o pot vinde direct din parcul auto. În acest fel, pot face rost de bani pentru a acoperi împrumutul şi comisonul şi rămân cu diferenţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
stanca costesti
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
Bucureștiul VEchi jpg
rosii tomate istock jpg
3 cu sau pe scut 300 jpg jpeg
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net