Ai primit prea multe flori? Găteşte-le de Sărbători!
Pentru românii care vor să aibă de Sărbători pe mese bucate ieşite din comun, un hypermarket bucureştean a găsit soluţia. Este vorba de flori comestibile. Trandafiri, garoafe, crăiţe, orice poţi cumpăra la caserolă şi costă 37,99 lei.
Florin caută de câteva săptămâni un ingredient culinar prin care să îşi de-a gata rudele de la Alexandria. A aflat de la un prieten de oferta ciudată şi imediat a zbughit-o la magazin şi a luat rafturile la rând. Nu a găsit produsul şi a fost nevoit să ceară îndrumări.
”Florile comestibile? Aici, puţin mai departe de fructe şi salate, lângă legume”, îi răspunde o salariată a hypermarket-ului, de parcă vorbea de lapte sau banane. Marfă pe alese. Casolete cu trandafiri, margarete, garoafe, violete, chiar şi crăiţe sau gura-leului. În urma unei consultări cu soţia a ales garoafele, dar, ajuns acasă, a văzut că acelaşi tip de flori erau în vazele nevestei. ”Mai bine le găteam pe astea şi economiseam bani”, se lamentează Alina, nevasta.
O diferenţă există totuşi. Sunt 100% naturale, netratate cu pesticide. Aveţi grijă când le mâncaţi, să îndepărtaţi staminele şi pistilul!
Salată de flori
Ingrediente: două roşii, câteva flori de muşeţel, câteva flori de păpădie şi câteva de garofiţă, salată verde, trei ridichi şi un morcov.
Preparare: Spălaţi toate ingredientele. Roşiile şi ridichiile le tăiaţi felii, iar morcovul îl daţi pe răzătoare. La flori rupeţi codiţele. Într-un bol pune-ţi toate ingredientele. Adăugaţi sare după gust, puţin ulei de măsline şi câteva linguriţe de oţet balsamic. Poftă bună!