Aici mai găseşti bani pentru Prima Casă!

Ultima actualizare:

    Tinerii pot lua credit de cel mult 60.000 de euro
Tinerii pot lua credit de cel mult 60.000 de euro

Ai până în 35 de ani şi vrei să ai locuinţa ta? Încă mai sunt bani pentru ”Prima Casă”. Nu mai puţin de 22 de milioane de lei au ajuns zilele trecute la zece bănci care au avut multe solicitări, pe care le-au şi onorat.

Românii vor să aibă casa lor nu să stea cu chirie, astfel că tinerii, care au un venit decent, se îngrămădesc să prindă un credit prin programul garantat de stat. Din totalul de 2.675,5 milioane lei au mai rămas, totuşi, 22 de milioane de lei, sumă redistribuită de Ministerul de Finanţe către zece bănci, care au înregistrat grade de utilizare a plafoanelor de peste 97%.

”În data de 20 decembrie, sumele aprobate au fost puse efectiv la dispoziţia următorilor finanţatori: Bancpost, Marfin Bank, OTP Bank, BRD, Piraeus Bank, ING Bank, Unicredit, Leumi Bank, CEC Bank şi Credit Agricole”, au anunţat reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

De la începutul anului şi până la 30 noiembrie, 23.437 de români au încheiat contracte de garantare în valoare totală de 2.048,70 milioane lei. Dintre aceştia, 20.595 au primit bani din plafonul acordat pentru 2017, iar restul de 2.842 au avut la bază promisiunile de garantare acordate din plafoanele anilor precedenţi.

“Prima Casă” este un program al Guvernului, lansat la data de 20 mai 2009, destinat sprijinirii persoanelor care achiziţionează pentru prima dată o locuinţă şi nu au beneficiat în trecut de credit ipotecar.

Prin acest program, guvernul garantează 80% din valoarea împrumutului pentru cumpărarea locuinţei. Valoarea maximă a creditului e de 60.000 €.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net