Aici vor ateriza elicopterele în inima muntelui. Heliportul din Masivul Ceahlău

Ultima actualizare:

    Elicopterele pot ajunge în siguranţă pe platou
Elicopterele pot ajunge în siguranţă pe platou

Premieră în Carpaţii Orientali! De la începutul lunii august, pe platoul din spatele cabanei Dochia a fost amenajat un heliport pentru intervenţiile medicale din masivul Ceahlău.

Heliportul funcţionează, de la începutul lunii august, pe Masivul Ceahlău, la 1.780 de metri altitudine. Amenajarea a fost făcută pe platoul din spatele cabanei Dochia de reprezentanţii Serviciului Salvamont Neamţ, cu sprijinul societăţilor Durău şi Policolor.   

„Heliportul semnalizează locul de aterizare pentru elicoptere şi este amplasat pe direcţia est-vest, având în vedere direcţia curenţilor de aer de pe platou”, explică Raul Papalicef, şeful Slvamont Neamţ. “E amenajat simplu, marcat cu dale din granit vopsite în culoare roşie, şi o să-l mai dotăm cum o mănuşă de vânt în cazul în care aparatul de zbor va ateriza fără asistenţa noastră. Pentru un pilot care vine pentru prima oară în această zonă este foarte vizibil. Din ce cunosc, este singura astfel de amenajare din Carpaţii Orientali”, adaugă Papalicef.  

Utilitatea heliportului este dată de situaţiile critice care apar în turismul din Masivul Ceahlău, fiindcă un aparat de zbor SMURD chemat în vârf de munte scurtează mult timpul de intervenţie medicală în cazurile grave.Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
index png
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
printul julian al suediei profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net