Alba: Fost fotbalist de performanţă, închis pentru tentativă de omor, învaţă la Penitenciarul Aiud informatică şi tâmplărie

Ultima actualizare:

Adrian Chiş (31 de ani) din Lupeni a fost 14 ani fotbalist de performanţă la cluburile Minerul Lupeni şi Jiul Petroşani. A  ajuns după gratii în 2009, în urma unei condamnări pentru tentativă de omor. A primit opt ani de închisoare.

Când a auzit de cursurile de calculatoare din penitenciar s-a înscris fără să stea pe gânduri. „Înainte să încep cursurile de calculatoare, ştiam doar să pornesc computerul şi să intru pe anumite jocuri. L-am luat practic aproape de la zero. Nu ştiam ce e un fişier, un folder. Am învăţat să folosim programele de editare, de prezentare Power Point, nici nu auzisem de cuvintele acestea“, spune Adrian.

Deţinuţii de la Panitenciarul Aiud pot să urmeze cursuri de specializare într-o meserie chiar în incinta instituţiei. Două asociaţii non-guvernamentale, Asociaţia AS 2011 din Alba Iulia şi Centrul de Reintegrare Socială ONISIM din Bistriţa, derulează proiecte cu finanţare europeană ce se adresează direct persoanelor închise.

Află mai multe detalii AICI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
Romania peisaj munti dealuri foto shutterstock jpg
blogger italian facebook jpg
cheddar branza jpg
Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
WhatsApp Image 2024 04 14 at 14 18 27 jpeg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
62417786 jpg
alcool pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net