Alba: Fost fotbalist de performanţă, închis pentru tentativă de omor, învaţă la Penitenciarul Aiud informatică şi tâmplărie

Adrian Chiş (31 de ani) din Lupeni a fost 14 ani fotbalist de performanţă la cluburile Minerul Lupeni şi Jiul Petroşani. A  ajuns după gratii în 2009, în urma unei condamnări pentru tentativă de omor. A primit opt ani de închisoare.

Când a auzit de cursurile de calculatoare din penitenciar s-a înscris fără să stea pe gânduri. „Înainte să încep cursurile de calculatoare, ştiam doar să pornesc computerul şi să intru pe anumite jocuri. L-am luat practic aproape de la zero. Nu ştiam ce e un fişier, un folder. Am învăţat să folosim programele de editare, de prezentare Power Point, nici nu auzisem de cuvintele acestea“, spune Adrian.

Deţinuţii de la Panitenciarul Aiud pot să urmeze cursuri de specializare într-o meserie chiar în incinta instituţiei. Două asociaţii non-guvernamentale, Asociaţia AS 2011 din Alba Iulia şi Centrul de Reintegrare Socială ONISIM din Bistriţa, derulează proiecte cu finanţare europeană ce se adresează direct persoanelor închise.

Află mai multe detalii AICI.

FotoJet (1) jpg
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
shutterstock 2097257428 jpg
elena gheorghe   familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg