Alegeri parlamentare 2020. Guvernul decide azi data, calendarul ╚Öi ce bani vor fi aloca╚Ťi

image
La ╚Öedin╚Ťa de Guvern de joi se decid ÔÇ×regulileÔÇŁ parlamentarelor Sursa foto: Adev─ârul

Alegeri parlamentare 2020. Guvernul discut─â ├«n ╚Öedin╚Ťa programat─â joi, la ora 18:00, pachetul legislativ pentru organizarea alegerilor parlamentare.

Guvernul discut─â a ├«n ╚Öedin╚Ťa programat─â joi, la ora 18:00, pachetul legislativ pentru organizarea alegerilor parlamentare ├«n data de 6 decembrie. Autoritatea Electoral─â Parlamentar─â a preg─âtit deja patru hot─âr├óri de Guvern pentru alegerile parlamentare, urm├ónd ca acestea s─â intre pe agenda suplimentar─â a ┼čedin┼úei de Guvern, potrivit Digi24.

Alegeri parlamentare 2020. Costuri mai mici fa╚Ť─â de cele de la locale

ÔÇ×Pachetul legislativ necesar organiz─ârii scrutinului va fi adoptat ├«n ┼čedin┼úa de ast─âzi. Vorbim de un pachet de hot─âr├óri de Guvern prin care vom adopta data alegerilor, al doilea, privind calendarul ac┼úiunilor necesare procesului electoral ┼či hot─âr├órea privind alocarea sumelor necesare bugetului c├ót ┼či m─âsurile care vor fi luate pentru a se desf─â┼čura procesul ├«n condi┼úii bune. Ast─âzi sunt programate a fi adoptate aceste hot─âr├óri pentu c─â, de luni, vom intra ├«n calendarul organiz─ârii acestui proces electoral. Nu avem finalizat─â partea de costuri. Va fi mult inferior costului alegerilor locale pentru c─â nu mai avem birourile de circumscrip┼úie localeÔÇŁ, a declarat pre╚Öedintele AEP, Constantin Florin Mitule┼úu-Buic─â, pentru Mediafax.

Alegeri parlamentare 2020. Data alegerilor se stabilește prin hotărâre de guvern

Legea adoptat─â de Parlament, prin care data alegerilor parlamentare este stabilit─â printr-o lege adoptat─â de parlamentari, a ajuns la promulgare, ├«ns─â pre╚Öedintele Klaus Iohannis a contestat-o la CCR. Klaus Iohannis sus╚Ťine, ├«n sesizarea de neconstitu╚Ťionalitate, c─â legea ├«ncalc─â mai multe articole din Constitu╚Ťie. ÔÇ×O atare modificare, realizat─â cu mai pu╚Ťin de 6 luni ├«nainte de alegerile la termen, ├«ncalc─â exigen╚Ťele art. 1 alin. (5) din Constitu╚Ťie ├«n dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii ╚Öi cea a securit─â╚Ťii raporturilor juridiceÔÇŁ, se arat─â ├«n sesizarea de neconstitu╚Ťionalitate.

Președintele consideră că Parlamentul ar putea să refuze să stabilească data alegerilor, fără a putea fi obligat să adopte o astfel de lege. Parlamentul a stabilit că alegerile pot fi organizate cel mai târziu în 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020, iar data scrutinului va fi stabilită printr-o lege organică.

4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
10 utile salvamar steag rosu plaja 16 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia