Alertă ANM. Vreme instabilă în toată țara. Cod galben de ploi. Prognoză specială pentru București

Ultima actualizare:

    Vremea devine instabilă în a doua parte a acestei săptămâni
Vremea devine instabilă în a doua parte a acestei săptămâni

O alertă ANM de vreme instabilă în toată țara anunță ploi abundente, torențiale, vânt, căderi de grindină și descărcări electrice.

Alertă ANM: ploi torențiale și descărcări electrice

De azi, începând cu ora 16.00, și până vineri, ora 21.00,  vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...30 l/mp.

Cod galben de ploi în vestul țării

Șase județe din vestul și sud-vestul țării - Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj - se vor afla sub cod galben de ploi torențiale în perioada 12 mai, ora 16.00 - 13 mai, ora 10.00. 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. 

Administrația Națională de Meteorologie a lansat o prognoză specială pentru București, de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul miercuri, ora 16.00 - vineri, ora 21.00.

În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel încât, îndeosebi în cursul nopților de miercuri spre joi (12/13 mai) și joi spre vineri (13/14 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală de 40-55 km/h. Temperaturile minime vor fi de 10-12 grade, iar cele maxime de 22-25 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net