Alertă cu bombă la mall Băneasa. Clădirea a fost evacuată

14 ianuarie 2022

Alertă cu bombă la cel mai mare mall din nordul Capitalei, Băneasa. Autorităţile au intervenit, vineri, după ce au primit un apel la 112 care anunţa un dispozitiv exploziv la Băneasa Shopping City. Ulterior, SRI a anunţat că alarma nu s-a confirmat.

article img
Alertă cu bombă la mall Băneasa. Foto: Observator

”În urma unui apel la numărul de urgenţă 112 a fost sesizată prezenţa unui dispozitiv artizanal improvizat la un centru comercial din sectorul 1”, a transmis, vineri, SRI. Este vorba despre Băneasa Shopping City.  

”La faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informatii şi se aplică măsurile de intervenţie standard, în colaborare cu Politia Romană”, a mai transmis SRI. Clienţii au fost evacuaţi şi se caută eventualul dispozitiv. 

Ulterior, SRI a anunţat că alarma nu s-a confirmat.

Luna trecută, amenințare cu bombă la park lake

Pe 29 decembrie, o situație similară a avut loc la Park Lake, mall-ul din sectorul 3 al Capitalei. Autoritățile au emis o avertizare în direcția asta, după ce au primit un mail în care se specifica că în incinta centrului comercial este amplasată o bombă.

Culmea este că mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul Park Lake a fost trimis pe adresa de e-mail a Poliției Române marți noapte, la ora 00.00, unde a stat necitit până miercuri dimineață, în jurul orei 10.00. Cum explică Poliția Română? "Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8 la ora 19", afirmă purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar-șef Georgian Drăgan. Alte trei ore, polițiștii au încercat să identifice autorul, însă fără rezultat, iar la ora 13.00 mall-ul a fost evacuat.