Alertă de antrax la Iaşi!

CLIIMA20110531 0108 1 jpeg
De astăzi, spitalizarea se va face în baza unor noi criterii stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, transmite Agerpres.

Pacientul se află în secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, potrivit managerului spitalului, prof. dr. Carmen Dorobăţ.

Până acum suspiciunea nu a fost confirmată, iar medicii epidemiologi efectuează o serie de investigaţii suplimentare, urmând ca prognosticul să fie dat în funcţie de rezultatele finale.

Conform medicului, bătrânul prezintă o leziune necrotică la buza superioară şi edem facial masiv, simptome specifice infecţiei cu antrax.

"Bărbatul nu avea de unde să contacteze boala, pentru că nu are animale în curte şi nici nu a stat prin preajma lor în ultima vreme. Pe lângă suspiciunea cu antrax bănuim că pacientul are infecţie mixtă cu stafilococ auriu. Bătrânul se află în stare gravă, fiind conectat la ventilatorul mecanic, i s-a administrat antibioterapie cu spectru larg să acopere atât infecţia cu antrax, precum şi posibila infecţie cu stafilococ auriu", a adăugat prof. dr. Carmen Dorobăţ.

Antraxul, sau buba neagră, cărbune sau dalac, cum este denumit în termeni populari, este o boală infecţioasă şi contagioasă provocată de bacteria Bacillus anthracis.

Boala se manifestă prin abcese pulmonare, gastrointestinale şi cutanate.

Perioada medie de incubare a bacteriei variază de la 7 zile până la 60 de zile sau mai mult până la apariţia simptomatologiei.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
militar decedat alba iulia
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg