Alertă de vreme rea. E cod portocaliu de ninsori și viscol la munte. Vremea se strică în toată țara

image
Se strică vremea în toată țara. La munte va ninge abundent

O alertă de vreme rea a fost emisă de meteorologi și va rămâne în vigoare până miercuri, la ora 20.00. În întreaga țară vremea va deveni instabilă, cu vânt puternic, ploi, lapoviță și ninsoare abundentă la munte. ANm a emis coduri galbene și portocali iîn mai multe zone care sunt vizate de fenomene meteo extreme. la munte, de exemplu, va fi viscol puternic și se vor depune cantități însemnate de zăpadă.

Se pae că iarna își intră în drepturi, iar 1 Decembrie vine cu frig, ploi, lapoviță și ninsoare. ANM a emis în acest sens o avertizare meteo de vreme rea și mai multe coduri galbene și portocalii. 

Alertă de vreme rea. Se anunță vânt, ploi și ninsori

În intervalul 30 noiembrie, ora 10 și  1 decembrie, ora 20, vor fi intensificări temporare ale vântului, dar și  precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare

În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h. Nu vom scăpa nici de precipitații. ANM anunță ploaie, lapoviță și ninsoare pe arii restrânse și moderate cantitativ. 

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți, 30 noiembrie, vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar pe arii restrânse - ninsoare. La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cod galben și portocaliu de vânt 

Marți, până la ora 20.00, meteorologii au emis un cod galben de vânt în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m. În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75...85 km/h și va ninge viscolit. 

Tot marți, dar până la ora 18.00, rămâne în vigoare un cod portocaliu de vânt în județul constanța. intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța. În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80...90 km/h.

Alertă de vreme rea. Cod galben de vânt și ninsori

De marți și până la 1 decemvrie, ora 16.00, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea. Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

E cod portocaliu de viscol la munte

Începând de azi până la 1 decembrie, ora 11.00, se vor înregistra ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. În nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol.

sarah anamaria prodan jpg
claudia patrascanu copii png
cub theo rose png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
image png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
giselle si tom brady
Petrescu2 jpg
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg