Alertă în Giurgiu! Un suspect care a tras 27 de cartușe s-a baricadat în casă 

Ultima actualizare:

Incident grav în derulare în Giurgiu. Un bărbat din municipiul Giurgiu, care în noaptea de marţi spre miercuri a tras în aer 27 de cartușe de pe balcon, unele chiar în fața unor polițiști, s-a baricadat la ivirea zorilor în casă. Suspectul refuză să se predea iar în așteptarea semnalului de intrare în forță mascații păzesc ușa apartamentului.  

Mascați din Giurgiu la ușa blocului unde un tânăr a tras 30 de cartușe speriind vecinii
Mascații din Giurgiu așteaptă ordinul de capturare a suspectului pistolar. Captură romaniatv.net

Totul a început în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, când la ora 01.30, Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că mai multe persoane aruncă cu petarde. Ceea ce inițial părea a fi doar teribilismul unui individ băut sau nervos a devenit în curând ceva mult mai grav. Toată Poliția din Giurgiu este acum în alertă și se colaborează cu specialiști de la București 

Comunicatul IPJ Giurgiu 

„În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban, iar, din primele cercetări, a fost identificat un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, care ar fi tras mai multe focuri de armă, chiar şi în prezenţa poliţiştilor.  

Ulterior, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi un specialist criminalist, fiind identificate, în zona blocului apelantului, 27 de tuburi de cartuş, calibru 9 mm., percutate şi 3 cartuşe, calibru 9 mm. cu gaz. Elementele de muniţie descoperite la faţa locului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Giurgiu conform news.ro 

Pistolarul refuză să se predea și s-a baricadat în casă 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Giurgiu, suspectul a folosit o armă chiar în prezenţa unui echipaj al Poliţiei, a reuşit să fugă şi s-a baricadat într-un apartament, de unde refuză să iasă de câteva ore.  

Cazul a fost ulterior preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Reprezentanții acestei instituții au declarat, pentru News.ro, că suspectul a anunțat că nu va ieși de bunăvoie și se așteaptă ordinul de intrare în forță care trebuie dat de procurori. Reprezentanții Parchetului încercau să tragă de timp pentru ca negociatorii de la trupele speciale să mai încerce să obțină predarea pistolarului.  

La ora transmiterii acestei ştiri uşa apartamentului în care se află el este păzită de către poliţişti, iar anchetatorii au cerut autorizaţie de la instanţa de judecată pentru a putea intra în locuinţă. 

Cine este pistolarul din Giurgiu 

Nu a fost anunțat încă numele suspectului dar surse judiciare au precizat pentru news.ro că bărbatul are antecedente penale, el fiind cercetat în trecut după ce a fost prins la volan în timp ce se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.  

Reprezentanții Parchetului Giurgiu au anunțat că în acest caz cercetările şi acţiunile pentru ducerea suspectului la audieri se derulează în cadrul unui dosar penal. Suspectul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor- Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale, din categoria celor supuse autorizării şi uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net