Alertă în România! Caniculă și furtuni în aproape toate regiunile din țară

Meteorologii vin cu noi anunțuri în legătură cu vremea din următoarele zile. Cod roșu și portocaliu de caniculă, ploi și vijelii s-a anunțat în Europa. Nici noi, românii, nu vom scăpa de zilele caniculare. Iată ce semnal de alarmă trag experții în meteorologie.

Caniculă, ploi și vijelii sunt anunțate în Europa / foto: Pixabay
Caniculă, ploi și vijelii sunt anunțate în Europa / foto: Pixabay

Mai multe avertizări de condiții meteorologie extreme au fost transmise de specialiștii ANM (Administrația Națională de Meteorologie), despre zilele caniculare, dar și ploile și vijeliile din perioada următoare.

Europa, vizată de caniculă, ploii și vejelie

Meteorologii au emis noi avertizări de condiții meteorologice extreme. Temperaturi ridicate vor afecta regiunile centrale, estice și sud-estice ale Europei. În același timp, sunt anunțate ploi și vijelii extrem de puternice în vest, nord și zonele centrale.

Cum va fi vremea în țara noastră

Zile extrem de călduroase sunt anunțate de către experții în meteorologie în ceea ce privește țara noastră. Sfârșitul acestei săptămâni, în special zilele de vineri și sâmbătă vor fi cele mai călduroase, temperaturile din termometre ajungând să oscileze între 33 și 36 de grade Celsius, în zone precum: Oltenia, Muntenia, Banat, sudul Crișanei, sudul Moldovei, dar și în celelalte regiuni ale României.

Temperaturile maxime cuprinse pe teritoriul nostru pot ajunge și de la 36 la 38 de grade Celsius. Din fericire, căldura nu va persiste pentru mult timp, căci în weekend se va instala o masă de aer rece, care se va deplasa dinspre nord-vest, urmând ca mai apoi temperaturile să scadă și în sudul și estul țării.

Cum va fi vremea în Europa

Meteorologii au emis pentru Germania un cod roșu pentru ploi și vijelii. În Franța, Elveția, Spania și Polonia a fost deja emis un cod portocaliu care avertizează în legătură cu condiții meteorologice extreme.

În ceea ce privește Austria, Ungaria, Serbia și Croația, a fost emis cod portocaliu de caniculă, care a intrat deja în vigoare, astfel că cetățenii trebuie să stea cât mai mult departe de pericolul la care sunt expuși. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net