Alertă meteo emisă de ANM. Ce temperaturi aduce valul de caniculă din weekend

În al doilea weekend de vară temperaturile ajung chiar și la 39 de grade Celsius, în unele zone ale României, valori specifice lunii august, anunță meteorologii. De duminică până marți, temperaturile vor depăși pragul caniculei în sud, sud-est, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei.

Temperaturile vor crește tot mai mult Foto: Shutterstock
Temperaturile vor crește tot mai mult Foto: Shutterstock

Temperaturi de 39 grade Celsius 

„Temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate începând de astăzi, chiar s-au înregistrat izolat valori de 35 de grade. Mâine vor fi din ce în ce mai multe altfel de valori și vor apărea chiar și valorile de 36 de grade, iar de duminică până marți vom avea temperaturi care vor depăși pragul caniculei în sud, sud-est, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei.

Vom avea temperaturi de 35, 36, 38 izolat poate chiar 39, acestea urmând a fi înregistrate la umbră. Disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat în aceste regiuni. Și în celelalte regiuni vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă se va înregistra între 23-24 de grade până la 31-32 grade”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, pentru Digi24.ro

Vremea între 10 - 17 iunie 

Vremea va fi mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, însă temperaturile crescute vor fi resimțite în special în regiunile sudice.

Va ploua mai mult în regiunile nordice, nord-vestice și nord-estice, iar în sud și sud-est, precipitațiile vor lipsi.

Ce temperaturi se vor înregistra între 17 - 24 iunie

Și în această săptămână, temperaturile vor fi mai crescute decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Însă, în regiunile sudice, abaterea pozitivă va fi mai accentuată.

Ploile vor lipsi în cea mai mare parte a țării, însă în special în jumătatea sud-vestică a teritoriului.

Săptămâna 24 iunie - 1 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Val de căldură în toată Europa 

Temperaturile din sud-estul Europei au atins niveluri extreme mai devreme decât în alţi ani. De exemplu, în trei regiuni din Grecia au fost în această săptămână temperaturi de peste 39 de grade Celsius, cea mai ridicată valoare înregistrată la începutul lunii iunie.

De asemenea, meteorologii din Cipru au emis un avertisment de căldură extremă, temperaturile din această insulă situată în Marea Mediterană au atins și 44 de grade Celsius în anumite zone și vor urma și alte zile de foc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
generalul dan grecu jpg
image
image
image
image
image
image
tigari 1 1536x1024 jpg
un caligula de pe la noi nicolae mavrogheni 18617982 jpg
aeroportul baneasa jpg
roses 616013 1280 jpg
targsor oras jpg
apelare abuziva 112 prahova 1024x580 1 jpeg
munti pixabay jpg
WhatsApp Image 2024 06 28 at 13 05 58 1536x1023 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net