Vremea, la extreme. Temperaturi de toamnă la final de mai, apoi intrăm direct în caniculă

Ultima actualizare:

Vremea se va schimba radical, începând de săptămâna viitoare. După cele chiar și 30 de grade în sudul țării din acest weekend, de zilele viitoare, majoritatea regiunilor din țară vor avea parte de o vreme de toamnă. Temperaturile vor fi scăzute și va ploua în majoritatea țării.

Ploi și temperaturi scăzute

Vremea se schimbă radical. Foto: Getty Images
Vremea se schimbă radical. Foto: Getty Images

„De mâine vremea se schimbă, apar norii și precipitațiile, începând cu partea de Est și Sud-Est a țării noastre. Dinspre bazinul Mării Negre vin formațiuni noroase care vor aduce ploi și temperaturi mai modeste. Temperaturile vor fi în jur de 20 de grade Celsius în Dobrogea, iar procesul de răcire a vremii va continua marți, când vremea va fi instabilă în Sudul, Centrul și în Estul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute, până la cel mult 21 de grade Celsius. Miercuri, vremea devine instabilă în toată țara, cu averse torențiale”, a spus Mihai Hușiu, meteorolog ANM.

Vremea se schimbă la finalul săptămânii viitoare

Meteorologul a mai anunțat că vremea se va încălzi la finalul săptămânii viitoare. El a spus că va fi mult mai cald decât este normal pentru această perioadă a anului.

„Spre finalul săptămânii, tendința este de încălzire. De vineri, temperaturile vor atinge 30 de grade Celsius în partea de Sud-Est, iar la începutul lunii iunie, pe 1 și 2 iunie, vremea va fi chiar deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 31 de grade Celsius în Sud-Estul țării, dar vor fi fenomene de instabilitate atmosferică în partea de Nord-Vest și în zona centrală”, a spus acesta la Digi24.

În perioada 3-10 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Ploile vor fi rare și neînsemnate cantitativ.

În perioada 10-17 iunie, meteorologii anunță că mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor. Luna iunie se va încheia cu temperaturi ridicate peste cele obișnuite acestei perioade. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net