Alexandru Rafila: ┬źNum─ârul de mor╚Ťi din ultima s─âpt─âm├ón─â este f─âr─â precedent dup─â al Doilea R─âzboi Mondial┬╗

18 octombrie 2021
image
Prof. dr. Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul Rom├óniei pe l├óng─â Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii, avertizeaz─â c─â trebuie g─âsite rapid solu╚Ťii pentru sc─âderea num─ârului mare de cazuri de coronavirus. Specialistul sus╚Ťine c─â exist─â o leg─âtur─â direct─â ├«ntre acest num─âr ╚Öi rata mortalit─â╚Ťii.

Alexandru Rafila spune c─â num─ârul de mor╚Ťi ├«nregistrat ├«n ultima s─âpt─âm├ón─â este f─âr─â precedent de la al Doilea R─âzboi Mondial. 

ÔÇ×Preocuparea foarte mare este legat─â de num─ârul uria╚Ö de cazuri ╚Öi de num─ârul extrem de mare de decese - suntem, pe primul loc ├«n lume ├«n ceea ce prive╚Öte mortalitatea raportat─â la popula╚Ťie. Una dintre solu╚Ťii (propuse de OMS - n.r.) este cre╚Öterea num─ârului de persoane vaccinate - asta e o solu╚Ťie care poate s─â previn─â valurile ulterioare, ├«n prim─âvar─â, mai alesÔÇŁ, a declarat Alexandru Rafila luni la Digi24, preciz├ónd c─â ÔÇ×situa╚Ťia este f─âr─â precedent ├«n regiunea european─â a OMSÔÇŁ.

ÔÇ×├Än ultima s─âpt─âm├ón─â au fost 2.300 de mor╚Ťi, este f─âr─â precedent, cred, dup─â al doilea R─âzboi MondialÔÇŁ, a mai spus Rafila.

Specialistul a mai ar─âtat c─â rata mare de pozitivare, de 25-30%, arat─â o transmitere intens─â comunitar─â a virusului ╚Öi avertizeaz─â c─â acest num─âr este ├«n rela╚Ťie cu num─ârul deceselor.

ÔÇ×Num─ârul de decese va trena dup─â c├óteva s─âpt─âm├óni de la ├«nregistrarea acestui num─âr mare de cazuri, adic─â avem o rat─â de fatalitate de circa 3% ├«n ceea ce prive╚Öte decesele ╚Öi asta este extrem de mult la num─ârul uria╚Ö de cazuri pe care ├«l avemÔÇŁ, a mai explicat Alexandru Rafila. 

florin calinescu png
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png
calea victoriei zone de promenada jpeg
incarcare iphone jpeg
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg